ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİÜniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında düzenlenen 1. Kurumlar Arası Arama Toplantısı, Gaziantep Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirildi.

1. Kurumlar Arası Arama Toplantısına, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakiboğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, akademisyenler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi” ile bireysel çabalarla devam eden işbirliği çalışmalarının yeniden yapılandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Coşkun; “ Dünyada söz sahibi olan Gaziantep şehri için üniversite olarak katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu proje Gaziantep’in ekonomisine katkı sağlaması açısından önemlidir. Bugüne kadar üniversite sanayi işbirliği alanında ortak aklı temsil eden birlikteliği ve karşılıklı dayanışmayı gerçekleştirdik. Bizim amacımız bu birlikteliği Türkiye’ye model olacak bir proje haline getirmekti ve bunun için somut bir yol haritası çıkarmaya çalıştık. Eğitim, sanayi, kalkınma, istihdam, Ar-ge gibi karışık ve altı doldurulmamış üniversite sanayi işbirliği kavramını düzenli, anlamı olan, bir şey ifade eden işbirliği stratejisi ve yol haritasına dönüştürmeye çalışıyoruz.

BU PROJE TÜRKİYE’YE MODEL OLACAKTIR

Biz iddia ediyoruz bu proje Türkiye’ye model olacaktır. Bu projenin bundan sonraki aşamalarında ilgili birimlerle yapılacak görüşmeler ve anketler sonucunda daha somut bir belgenin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Sanayici artık üniversiteye geldiğinde ne aradığını veya nasıl ulaşacağını herhangi bir kaygı duymadan hedefine ulaşabilecektir. Bunun yanında  akademideki bir arkadaşımız da sanayideki ilgili kuruluşla bire bir temasını sağlayabilecektir. Önemli olan bu projenin somut ve sürdürülebilir olmasıdır. Biz şehrimizde müteşebbis ruhuna sahip insanları yüreklendirmek açısından bu proje kapsamında destek bekliyoruz.

ESAS OLAN BİR ŞEYİ SÖYLEMEK DEĞİL YAPMAKTIR

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan; Gaziantep’in bir çok konuda olduğu gibi üniversite sanayi ve üniversite toplum işbirliği konusunda diğer kentlere göre çok daha fazla mesafe aldığını, üniversite sanayi işbirliği doğrultusunda neler yapılması gerektiğinin artık söylemden çıkarılıp, uygulamaya geçirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.  Aslan; “söylemden uygulamaya geçiş anlamında oluşturulan projenin başlangıcındayız. Bu proje Gaziantep’in bir çok noktada oluşturduğu ortak aklın yeni oluşturduğu bir platform. Biz kurum olarak bu projenin uygulanması aşamasında her türlü gayreti göstereceğiz. Esas olan bir şeyi söylemek değil yapmaktır. Bir çok şey söylenir ancak yapmak, icraata geçirmek farklı bir olaydır. İşte burada ayağı yere basan, pratikte gerçekten neticeler verebilecek ve şehrimizi ileri götürebilecek bir proje var. Proje hem Gaziantep’in, hem ülkenin lehine olan bir projedir, biz kurum olarak bu projenin uygulanmasında sonuna kadar destekçiyiz” dedi.

GAZİANTEP TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Organize sanayi bölgesinin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakiboğlu, organize sanayi içerisinde eğitim veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile yürütülen başarılı işbirliğinin gün geçtikçe geliştirildiğini bu projeyle de yeni işbirliği alanlarının oluşacağına inandığını ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayinin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında teorik ve pratik eğitimin paralel olarak yürütülmesi gerektiğini belirtti. Birçok ülkede üniversitelerle yapılan işbirliklerinin bizim zannettiğimiz kadar büyük olmadığını belirten Konukoğlu, oralardaki işbirliklerinde akademisyenlerle sanayicilerin birebir çok sıkı ilişkilerinin olduğunu ifade ederek, bizim de bunu sağlamamız gerektiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin