Üniversiteliler  Ayçiçek Yağı üretimini mercek altına aldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla ay çiçek çekirdeğinin Türkiye’de işlendiği ender tesislerden birisi olan Belkıs Yağ firmasında incelemeler yaparak üretim hakkında bilgiler aldılar. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’a ait olan yurt içi ve yurtdışında marka bilinirliliği yüksek markalar arasında yer alan Belkıs Yağ Fabrikası sahip olduğu modern tesisiyle de dikkat çekiyor.

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ayçiçek yağının üretim aşamalarını anlatan Belkıs Yağ Genel Müdür Yardımcısı Alev Özpolat, ayçiçek yağının fabrikada işlenişi hakkında öğrencilere teknik bilgiler vererek Belkıs Yağ’ın üretim ve paketleme bölümlerini gezdirdi. Ayrıca Belkıs Yağ Gıda Mühendisi Ali Yalvaç ise laboratuar ortamında ayçiçek yağının analizini uygulamalı olarak yaparak öğrencilerden gelen teknik soruları cevapladı.

Sanayi üniversite işbirliği çok önemli

Nizip Ticaret Odası ile işbirliklerini sürdürdüklerini söyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, “Bu işbirlikleri sayesinde gençlerimiz üniversite çağında sanayi ile daha fazla iç içe olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin okuldaki derslerinin gerçek hayattaki uygulamalarını görüyor, teori ile pratiği bir araya getirerek bilgilerini pekiştiriyor. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse öğrencilerimiz tarafından çok benimsendi. Yapılan üretimlerin aşamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, işyeri sahiplerine çeşitli sorular sorarak gerçek hayatta işlerin nasıl yapıldığını yerinde görerek bilgilerini pekiştiriyorlar. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası’na, bizleri firmasında ağırlayan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’a ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.” dedi.

Üniversiteliler  Ayçiçek Yağı üretimini mercek altına aldı

Çekirdeğin yağa dönüşümünü incelediler

Ay çekirdeğinin, ayçiçek yağına dönüşümünü ve paketleme aşamalarını ayrıntılı olarak yerinde gözlemleyen öğrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi çalışmaların sürekli düzenlenmesini vurgulayarak organizasyonu düzenleyen Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ve Nizip Ticaret Odası’na teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Üniversiteliler  Ayçiçek Yağı üretimini mercek altına aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin