Unutulmaz Şarkıların Bestekarı “Selçuk Tekay” hayatını kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Unutulmaz Şarkıların Bestekarı “Selçuk Tekay” hayatını kaybetti

Aralarında Müzeyyen Senar, Muazzez Abacı, Zeki Müren, Adnan Şenses, Ebru Gündeş, Emel Sayın, Bülent Ersoy,   gibi ünlü sanatçıların bulunduğu isimlere orkestra şefliği yapan ünlü bestekar Selçuk Tekay kalp krizine yenik düştü.

Ünlü isimlerin albüm ve konserlerine eşlik eden usta müzisyen Selçuk Tekay’ın vefat haberini vefat haberini Emel Sayın, “Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” mesajıyla duyurdu.

68 yaşındaki Tekay’a müzisyen dostları ve sevenleri sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı diledi.

Türk musikisinde adından her daim başarı ve saygıyla bahsedilecek işlere imza atmış, besteleriyle özellikle 90’lara damga vurmuş, yurdumuzda örneği az kalmış kalitede bir müzisyen; keman virtüözü, bestekar, aranjör, şef Selçuk Tekay kimdir?

Besteci, kemancı

“Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” isimli eserin sözleri Aşkın Tuna’ya bestesi ise Selçuk Tekay’a aittir. Selçuk Tekay, fazlasıyla Güfte ve Bestesi bulunan keman virtüözüdür.

Selçuk Tekay1953 senesinde Kars’ın ilçesi Kağızman’da doğmuştur. Selçuk Tekay, Vefa Lisesi ve Konsevatuvar eğitiminden sonra Emin OnganFeridun DarbazTeoman Önaldı gibi hocalardan istifade etmiştir.

100’e yakın albüm yönetmenliği yapan Tekay, Müzeyyen SenarZeki MürenEmel SayınBülent ErsoyMuazzez Abacı ve daha bir çok ünlü sanatçının gerek sahne, gerekse albüm çalışmalarını yönetmiştir. 1991 senesinde vurgun adlı bestesiyle 1992’de “beraber yürüdük biz bu yollarda” 1993 senesinde da “yorgunum dostlarım” adlı besteleriyle “Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü”nü almıştır.

Selçuk Tekay, kemanıyla çıktığı yolda, gerek birbirinden güzel besteleriyle, gerek yönetmen olarak birden fazla başarılı ve kaliteli yapımda yer almıştır. Universal müzik kadrosunda şef olarak çalışmış olan Selçuk Tekay; Müzeyyen SenarEmel SayınAdnan ŞensesAhmet ÖzhanBülent ErsoySibel CanEbru Gündeş gibi isimlerle çalışmalar yapmıştır.

Selçuk Tekay, 1991 senesinde Elif Maner ile evlendi. Eşi Kasım 2011 tarihinde boşanma davası açtı.

 

Kaynak:Bilgisayfam.net

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Unutulmaz Şarkıların Bestekarı “Selçuk Tekay” hayatını kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin