Usta rallici Simin Bıçakçıoğlu’ndan üçte üç

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bu yıl KOSDER tarafından 34’üncüsü düzenlenen Ford Otosan Kocaeli Rallisi 11-12 Haziran tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleşti. 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk iki ayağını birincilikle tamamlayan usta rallici Simin Bıçakcıoğlu, Kocaeli’deki yarışta yine birinciliği kimselere bırakmadı.

Son dört yılın Türkiye Ralli Şampiyonası kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu, KOSDER tarafından bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nden yine zaferle ayrıldı. 11-12 Haziran tarihlerinde düzenlenen yarışa ralli severlerin ilgisi yoğundu.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Neo Motorspor adına, Mitsubishi EVO IX ile Serkan Okan co-pilotluğunda CPM Yazılım ve Palamut Group ana sponsorluğunda Klass Magazin, A&S Transport katkılarıyla yarışan Bıçakcıoğlu, birincilikle bitirdiği Kocaeli Rallisi için; “Kocaeli, İstanbul’dan sonra benim ikinci evim olduğu için burada yarış kazanmak önemliydi. Kendi evimde bildiğim yollarda yarışma avantajını kullandım ve birinci geldim. Ancak yarışın ilk günü bazı şanssızlıklar yaşadım ve ilk etabın sonunda otomobilimin aksı kırıldı. Devam edip etmeme konusunda kararsız kaldığımız anda da otomobilin debriyajı bitti. Mekanik ekibimin uzun uğraşları sonucunda ilk günün akşamında sorunları giderebildik ve yarışın ikinci gününe devam edebildim. Şampiyona için her puan çok değerli. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da yolu yarıladık. Kocaeli halkına ve yarış severlere yoğun ilgileri için de ayrıca çok teşekkür ederim. Sırada 23-24 Temmuz Bursa Rallisi var.” Dedi.

Usta rallici Simin Bıçakçıoğlu'ndan üçte üç

Simin Bıçakcıoğlu hakkında

21 Kasım 1989 doğumlu olan Simin Bıçakcıoğlu, Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden başarı ile mezun oldu. Bugüne kadar okçuluk, binicilik ve voleybol gibi birçok spor dalı ile ilgilenen Bıçakcıoğlu, otomobil sporları kariyerine 18 yaşında Safari Motorsports’tan aldığı eğitim ile başladı ve 2008-2009 sezonlarında pist yarışlarına katıldı. 2010 sezonunda rallikros ve tırmanma yarışlarına katılarak tecrübesini arttıran Simin Bıçakcıoğlu, 2011 sezonunda Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarıştı. 2012 sezonunda Pegasus Racing adına Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600 ile yarışan başarılı pilot, Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etti…

Türkiye’deki eğitim programları haricinde İtalya’da Vittorio Caneva Rally School, Norveç’te John Haugland Winter Rally School’a giden Bıçakcıoğlu, 2012, 2013, 2014 ve 2015 sezonlarında da Neo Motorspor adına yarışarak 4 kez üst üste Kadın Pilotlar Birinciliği’ni elde etti. Simin Bıçakcıoğlu 2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası haricinde, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bazı yarışlarına katılmayı hedefliyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği(KAGİDER) üyeliği de bulunan Simin Bıçakcıoğlu aktif yarış kariyerinin haricinde kurduğu lojistik firmasında halen üst düzey yöneticilik görevine devam etmektedir. Ayrıca yakın zamanda da Avon’un 20 yıldır yürüttüğü Meme Kanseri İle Mücadele Projesi’inin de gönüllü elçilerinden biri olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Usta rallici Simin Bıçakçıoğlu’ndan üçte üç

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin