Uyanık’ın açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyanık’ın açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyorRessam Siret Uyanık’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Resimlerine çevredeki nesnelerin ve biçimlerin göründüğünden farklı olarak algılananın ötesinde anlamlar ve gizemler yüklediğini belirten Siret Uyanık,  doğadan aldıklarıyla kendi sanat iç dünyasında yeni ve farklı örtüşmeleri ve yorumlamaları tuvaline aktarırken bezen renksel bir müzikalite, bazen ise hüzünlü bir dinginliği anlattığını ifade ediyor.

Taşların renk ve biçimlerini esas alarak onlara farklı anlamlar yüklediğini, taşları insanlar olarak betimlediğini ve onların içerisinde yaşanmışlıkları, farklı medeniyetleri, geçmiş ve gelecek gibi konuları işlediğini açıklayan Uyanık,  şunları kaydetti:

‘’Ana temam çakıl taşları, ancak onları taş olarak görmüyorum. Başka anlamlar yüklüyorum, insanlar olarak resmediyorum. Her biri insanların renklerini, kişiliklerini, yaşanmışlıkları ve hayatı temsil ediyor.’’

Estetik kurgu ve duygu aktarımına önem verdiğine vurgu yapan Ressam Uyanık, son dönem çalışmalarında resimlerin içerisine çift başlı kartal figürleri ekleyerek Anadolu, Selçuklu, Sümerler ve Hititler ile Türklerin yüzyıllardan beri çeşitli yerlerde kullandıkları bu sembolü yeniden yorumladığını bildirdi.

Uyanık, ‘’İnsanları sadece canlı olarak değil, medeniyetleri ve kültürleriyle değerlendirmeliyiz’’ diyerek, yeni çalışmalarında farklı medeniyetlerin armalarını da resimlerine ekleyeceğine vurgu yaptı.

Siret Uyanık’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 21 Mart’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergilere katılan Siret Uyanık’ın resimleri Amerika’da yayınlanan uluslararası çağdaş sanatçılar ve dünyadaki önemli sanatçılar kitaplarında yayınlandı. Uluslararası İzmir Sanat Bienali ve Ankart 2012 sanat fuarına katılan sanatçının iki de ödülü bulunmaktadır.

2004-2013 yılları arasında Ayvalık, Balıkesir, Şırnak, Ankara ve İstanbul’da toplam dokuz kişisel sergi açan Siret Uyanık, son 11 yılda Türkiye’nin birçok yerinde karma sergilere katıldı.

Balıkesir, Bursa, Ankara, İstanbul, Van, Sivas, Adana, İzmir, Mersin, Gaziantep, Trabzon, Batum ve Çanakkale’deki karma sergilerinin yanı sıra, eserleri bazı resim yarışmalarında sergilenen Ressam Uyanık, yurt dışında Karadağ’da karma sergide yer aldı.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergilerinin de bulunduğu 174 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uyanık’ın açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin