VALİ ATA“MALINIZ VE CANINIZ DEVLETİN TEMİNATI ALTINDADIR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VALİ ATA“MALINIZ VE CANINIZ DEVLETİN TEMİNATI ALTINDADIR”Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını bahane ederek kent merkezinde eylem yapan gruplar ve beraberinde kentte tırmanan gerginlikle ilgili olarak Gaziantep Valisi Erdal Ata basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, AK Parti Milletvekilleri, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak,  CHP Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.  Dün gece meydana gelen olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini 3’ü polis olmak üzere 20 kişinin yaralandığını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, vatandaşlara seslenerek sağduyulu olmalarını istedi.

Vali Erdal Ata, “Birkaç günden beri IŞİD terör örgütünün Suriye’nin Kobani bölgesindeki saldırılarını protesto bahanesi ile ülkemizin bazı illerinde başlatılan ve onlarca vatandaşımızın ölmesine ve yaralanmasına sebep olan terör eylemleri dün akşam da ilimizde de istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur. Özellikle Vatan Mahallesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının açtıkları ateş sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü polis olmak üzere 20 kişi yaralanmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü vatandaşımızın can ve mal emniyeti, sosyal ve ticari hayatımızın ulaşım ve iletişimin olumsuz yönde etkilenmesinin bu anlamda hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamamasını toplumsal huzur ve sükunu etkilemesini kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz” dedi.

Olaylara karışanların büyük bölümünün 13-18 yaş aralığında bulunduğunu belirten Ata, özellikle gençlerin bu olayların içerisine çekilmeye çalışıldığına işaret ederek, “Ülkemizi ve ilimizi karıştırmak, huzurumuzu bozmak, birliğimizi ve bütünlüğümüzü zedelemek isteyenlere prim verilmemesi, herkesin sağduyulu davranarak olay çıkarmak isteyenlere karışmamaları, olaylara devletimizin güvenlik güçlerinin gerekli müdahaleyi yapacak güçte olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu olayları başlatanların asıl amaçları ülkemizde bir kardeş kavgasını başlatmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Sorumluluk sahibi hiçbir vatandaşımızın bu olaylara alet olmamasını temenni ediyorum. Olaylara karışanların büyük bölümünün yaşlarının 13-18 yaş aralığında olduğu dikkate alındığında özellikle çocuk ve gençlerimizin bu olayların içine çekilmeye çalışıldığı görülüyor. Özellikle anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmalarını, çocuk ve gençlerini bu olaylardan uzak tutmak için gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyorum” diye konuştu.

Vali Erdal Ata, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak şu açıklamalarda bulundu:

130 ARAÇ, BİN 460 POLİS GÖREV BAŞINDA

Gerekli önlemler alındı. Dün gece olayları Ben, Tugay Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüz Mobese merkezinden gelişmeleri izledik. Zaman zaman kentin çeşitli yerlerinde olaylar olduğunu ve polisin bulunmadığı yönünde telefonlar, eleştiriler aldık. Dün gece Gaziantep’te 130 araç ve Bin 460 Polis kentin değişik bölgelerinde, olay çıkma ihtimali bulunan yerlerde görev aldılar. Ama Gaziantep çok büyük bir kent. Bir bakıyorsunuz, bir mahallede 15 – 20 kişilik bir grup oluşuyor, bir eylem yapıyor. Polis oraya gidene kadar kayboluyorlar sonra bir başka yerde ortaya çıkıyorlar. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde alınması gereken tüm önlemleri azami ölçüde almaya çalışıyoruz.

23 KİŞİ GÖZALTINDA, 5’İ TUTUKLU

Üç günlük olaylarda toplam 23 kişi gözaltına alındı, İlk iki günde gözaltına alınan 12 kişi mahkemeye sevk edildi ve bunlardan 5’i tutuklandı. Dün gece gözaltına alınan 11 kişinin ise Emniyette işlemleri devam ediyor. Gaziantep’te bulunan tüm okullarımızda Emniyet birimlerimiz tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındı. Özellikle kenar mahallelerde bulunan okullarda bazı ailelerin kundaklama yada değişik provakatif olaylar olacağı yönünde duyum alan aileler çocuklarını okuldan aldılar. Aynı durumları bizde aldık ve derhal önlemleri artırdık. Hiçbir okulumuzda bir sıkıntı yok ve ailelerimiz çocuklarını rahatlıkla okullarına gönderebilirler.

Güvenlik önlemlerimizi alırken, Tugay Komutanlığından ve Jandarma Komutanlığından yedek takviye birlik talebinde bulunduk. Askerlerimiz gerekli görüldüğü takdirde görev alabilecek şekilde hazır bir vaziyette şu anda bekliyor.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ YOK

Gaziantep’teki olaylarla ilgili bir istihbarat zafiyeti olduğunu zannetmiyorum. Ancak şu bir gerçek ki, herkesin elinde bir cep telefonu var. Çok kısa bir sürede bu insanlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek eylem yapmak için bir araya gelebiliyorlar. Emniyet Müdürlüğü’müzde bunları takip eden bir birimimiz var. Dolayısıyla bir güvenlik zafiyeti olduğunu tahmin etmiyorum. Takdir edersiniz ki, bu konuda zaman zaman alınan istihbaratların bir bölümü yanlış çıkıyor. Emniyet veya Jandarma tedbir alıyor sonra bakıyorsunuz alınan istihbarat yanlış çıkıyor.

Yapılan eylemlerde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üçoklar Mahallesi, Barak Mahallesi ve Yeşilvadi Mahallesi’nde ölen 4 vatandaşımızın hiç birinin olaylarla bir ilgileri yok, tamamı eylemcilerin rast gele sağa sola açtıkları ateş sonucu hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız bakkala ekmek almaya giderken, bir vatandaşımız evinin içinde kurşun isabet etmesi sonucu öldü. Diğer iki vatandaşımız da eylemcilerin rast gele ateş açmaları ile seken kurşunların isabet etmesi ile hayatını kaybetti.

Eylemler sırasında zarar görev işyerleri ile ilgili tespitleri yaptıracağız. Ancak bunun karar verme mercii biz değiliz. Eğer Ankara’dan bize bu zararlar ödenecek denilirse gerekeni yaparız.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VALİ ATA“MALINIZ VE CANINIZ DEVLETİN TEMİNATI ALTINDADIR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin