VALİ ATA, ABB’Nİ ZİYARET ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VALİ ATA, ABB’Nİ ZİYARET ETTİGaziantep Valisi Erdal ATA, Anadolu Basın Birliği (ABB) Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti. Vali ATA, ziyaretinde Başkan M.İsmet Atar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile kentin genel sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Gaziantep Valisi Erdal ATA, Anadolu Basın Birliği (ABB) Gaziantep Şubesine nezaket ziyaretinde bulunarak, kentin güncel sorunları hakkında Yönetim Kurulu Üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi. Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.İsmet ATAR, Yönetim Kurulu Üyeleri Mezine Sırakaya, Burhaneddin Aşiroğlu ve Mehmet Gören’in de hazır bulunduğu ziyarette kentin güncel ve acil sorunları dile getirildi. Eğitim, sağlık ve Suriyeli sığınmacıların son durumu hakkında bilgi veren Vali Erdal Ata, özellikle eğitim konusunda son dönemlerde aktarılan kaynaklar ve hayırseverlerin desteklerinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Eğitimin ülke geleceğinin temel unsuru olduğunu bildiren Ata, en büyük eksikliğin arsa temininde yaşandığını vurguladı.

Vali ATA konuşmasına şöyle devam etti: “ İsteyen her yurttaşımız ekonomik gücü doğrultusunda eğitime katkı sağlayabilir.Atılacak bir mesajla ve bağışlanacak bir arsa ile çok önemli işler yapılabilir. Okul arsası konusunda merkezde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda belediye başkanlarımız ile sık sık bir araya geliyoruz, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu 30 adet okul arsasının sorunsuz bir şekilde Milli Eğitime verileceği konusunda bize söz verdi.

ABB Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Gören ile Burhaneddin Aşiroğlu’nun Suriyeli göçmenlerin sağlık ve istihdam konusundaki kaygılarına da cevap veren Vali Ata; Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları ile ilgili her şeyin yapılmaya çalışıldığını, ancak sağlık konusunda kendilerini takip etmelerinin tam anlamıyla mümkün olamayacağına işaret ederek, Türkiye olarak bunların sorunlarını asgariye indirebilmek için azami gayret sarf edildiğini söyledi.

Ata ayrıca Gazetecilerin eğitimle ilgili “Okul yaptırmak eğitimde sorunları çözmek için yeterli mi?” sorusuna hikâye ile yanıt verdi. Ata, “Napolyon savaşa gitmiş ve iki ülke arasındaki savaşı kaybetmiş. Kurmaylarını toplamış ve savaşı neden kaybettiklerini sormuş. Komutan savaşı kaybetmelerinin birçok sebebi olduğunu söyleyerek saymaya başlamış. “ Silahımız bitmişti” demeye kalmamış Napolyon sus demiş. Tek başına elbette okul yaptırmak çözüm değildir. Fakat her bireyin okula gitmesi derslik açığının kapatılması neden ve sebeplerden en önemlisidir.

DERSLİK AÇIĞIMIZ İKİ KATINA ÇIKTI

4+4+4 Eğitim sisteminin Gaziantep’te 6300 civarlarında olan derslik açığımızı 9500’e çıkardı. Bu taşın altına herkes elini koymalıdır. 1milyon nüfuslu bir şehirde herkes ayda 1 TL. Bağışlasa her ay bir okul yapılır. Onun için vatandaş olarak biraz daha duyarlı olmalıyız. Geçmiş yıllara oranla Belediyelerin Milli Eğitime tahsis ettiği arsada ciddi bir şekilde artış olmuş ve belediyelerimiz üzerine düşeni yapmışlardır. Fakat arazi sorununu tam anlamı ile henüz aşamadık. Hayırsever iş adamlarımız ile imzaladığımız protokoller Gaziantep’in derslik açığına çok ciddi katkı sağlamıştır. Ancak ben tüm vatandaşlarımızın eğitime katkıda bulunması için 4027’ye mesaj atmalarını isterim.

Gaziantep Valisi Erdal Ata Suriyeli mültecilerin Gaziantep’i nasıl etkilediği konusunda da açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VALİ ATA, ABB’Nİ ZİYARET ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin