Vali Gül, “Panik Yok, Tedbir Var!”

featured
Gaziantepte tüm gösteri ve etkinlikler 7 gün süreyle yasaklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Gaziantep’te yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirleri değerlendirme toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve kurum yöneticilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda, Yeni Koronavirüs Hastalığı ve tedbirleri noktasında Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda vatandaşları bilgilendirme, ilde alınan tedbirler, yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlar olan AVM, otobüs, dolmuş, tramvay durakları, park ve bahçeler vb. gibi mekanlarda dezenfekte çalışmalarının sıklıkla devam ettiğinin altını çizen Vali Gül, hijyene dikkat edilmesi noktasında özellikle vatandaşlara büyük görevler düştüğünü aktararak panik yapmadan vatandaşların bireysel olarak kendi tedbirlerini alması, ev, çalışma alanı vb. kişisel mekanlarda hijyene dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/) adresinde yer alan bilgilerin düzenli olarak takip edilmesinin de önemine değinen Gül, bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi adına resmi hesapların dışındaki hiçbir kaynağa itibar edilmemesine dikkat çekti.

Vali Gül, "Panik Yok, Tedbir Var!"

Gül, ayrıca düğün, taziye vb. organizasyonlarda mümkün olduğunca sosyal mesafeye dikkat edilerek hareket edilmesi ve bu ortamlarda olabildiğince az durulması noktasında da uyarılarda bulundu.

Yurtdışında gelen vatandaşlarla ilgili olarak 14 gün kuralı kapsamında pansiyon hizmetlerinin verileceğini sözlerine ekleyen Gül, gıda noktasında da Gaziantep’te yeterince gıda ve hijyen malzemelerinin bulunduğunu belirterek vatandaşların bu noktada tedirgin olmamaları gerektiğini dile getirdi.

Toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, “Panik Yok, Tedbir Var!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin