Vali Gül Yavuzeli’nde İncelemelerde Bulundu

featured
Vali Gül Yavuzeli'nde İncelemelerde Bulundu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli, Rumkale, Gaziantep
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Yavuzeli ilçesini ziyaret ederek ilçede bir takım incelemelerde bulundu.

İlçe ziyareti kapsamında ilk olarak muhtarlarla bir araya gelen Vali Gül, burada Pandemi ile mücadelede gösterdikleri gayretleri için muhtarlara teşekkür ederek kurallara riayet edilmesi noktasında desteklerini sürdürmelerini istedi.

Yavuzeli Belediye Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ile kurum müdürleri katıldı.

Vali Davut Gül, toplantıda yaptığı konuşmada aşılama sürecinin devam ettiğini belirterek aşı sırası gelenlerin mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiğini dile getirdi. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte yaşanabilecek toplu iftarların yasak olduğunu bir kez daha hatırlatan Vali Gül, “Önümüzde Ramazan ayı var. Aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah Ramazan’dan sonra hayat biraz daha normalleşir ama aşılama süreci devam ederken yasak olan toplu iftarlar, düğün yemekleri, taziyeler gibi toplu etkinliklerin olmayacağını ve buna müsaade edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bunu da takip edecek muhtarlarımız, hastalık çabuk yayılıyor. Gençlerde de artık ölümler görülmeye başlandı. O açıdan hem aşı sırası gelenlerin bir an önce aşılanması konusunda hem de olabildiğince bu süreçte kurallara uyulması noktasında muhtarlarımızın yardımına ihtiyacımız var” dedi.

Vali Gül Yavuzeli'nde İncelemelerde Bulundu

Yavuzeli’ndeki yatırımların hızla devam ettiğini dile getiren Vali Gül, “Gaziantep’in de Yavuzeli’nin de çözülemeyecek hiçbir problemi yok. Konuşulanlar ya hemen çözülüyor ya da çözüm süreci başlamış oluyor. Eğitimle ilgili burada devam eden okulumuz var o da bu sene içerisinde tamamlanacak. Hastanemiz tamamlanacak. Sulama ile ilgili projeler devam ediyor özellikle Çetintepe Barajı’nın yapılması ile birlikte Yavuzeli’nde 200 bin dekar civarında alan sulanacak. Bu daha çok iş aş demek, yaşanılan toprakların daha çok değerlenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçesinde gerçekleştirdikleri projelerle ilgili bilgi vererek Yavuzeli’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkanı Şahin, “Yavuzeli için hayallerimiz var. Yavuzeli’nin bir ilçe olarak görmüyoruz Gaziantep’in kültürel mirasının başkenti olarak görüyoruz, Fırat olarak görüyoruz. Maalesef henüz şehir bile Fırat’ı tanımıyordu, geldiğimizden bu yana çok ciddi yatırımlar yaptık. Yalnızca Rumkale’nin cam terasının Büyükşehir Belediyesine kamulaştırma maliyeti 2 milyon TL. Bittiği zaman olağanüstü büyük bir iş yapılmış olacak. Benim gördüğüm şey tesis, tanıtım. Tesis yapacağız ki tanıtacağız. Uluslararası tanıtacağız. Bizim uluslararası hedef kitlemiz var. İnanç turizmi için de kalenin üzerinde büyük bir manastır var, inanç turizmi geliştirmek istiyoruz. Rumkale uluslararası tanınırlığı olan ve herkesin görmek için geleceği yer olacak” ifadelerini kullandı.

Vali Gül ve Başkan Şahin, muhtarlar toplantısı sonrasında, Yavuzeli ilçesine kazandırılan Şehit Adem Özdemir Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundular.

Gül ve Şahin daha sonra yapımı devam eden okul inşaatı ile 20 yataklı Yavuzeli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İlçede gerçekleştirilen denetim faaliyetine de katılan Vali Gül, vatandaşlara ve esnafa maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak alınan tedbirlere riayet edilmesi noktasında uyarılarda bulundu.

Vali Gül’ün Yavuzeli ziyareti Rumkale’ye yapılan Cam Teras ve diğer işleri yerinde görmesi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül Yavuzeli’nde İncelemelerde Bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin