Varşova’da ki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde 3 önemli mesaj

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

nato-zirvesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için gittiği Polonya’nın başkenti Varşova’dan ayrıldı.

Polonya’nın başkenti Varşova’da katıldığı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarda bulunan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Başbakanı Taavi, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ,  Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Ninisto, , Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

CUMHURBAŞKANINDAN 3 KRİTİK MESAJ

Rusya’nın son dönemde Doğu Avrupa ve Baltık Denizi’ne dönük faaliyetlerinin öncelikli gündem maddesi olduğu zirvede “Suriye krizi, mülteci sorunu, başta DAEŞ olmak üzere uluslararası terörizmle mücadele” konuları da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında yaptığı ikili ve heyetler arası görüşmelerde NATO liderlerine, üç önemli mesaj verdi:
-Suriye meselesinin çözümsüz kalmasının ortaya çıkarttığı sorunlar sadece Türkiye’yi değil, NATO başta olmak üzere tüm dünyada barışı tehdit ediyor.
-Suriye krizi, başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin eylemlerine zemin oluşturuyor.
-Suriye kaynaklı mülteci akını, Doğu Akdeniz ve Avrupa’da yeni güvenlik sorunlarına, yabancı düşmanlığına yol açıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu üç sorunla aynı anda başa çıkmaya çalışan Türkiye’ye, NATO üyesi ülkelerin daha fazla destek vermesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, NATO’nun güvenlik konseptinin, küresel barış ve istikrarı tehdit eden risklere ve ülkelere göre yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Varşova'da ki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde 3 önemli mesaj

ERDOĞAN VARŞOVA’DAN AYRILDI

Polonya’nın başkenti Varşova’da iki gündür devam eden NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin son oturumu olan NATO-Ukrayna Komisyonu Toplantısı’na katıldıktan sonra Varşova Chopin Havalimanı’na geçerek ülkeden ayrıldı.

Zirve kapsamındaki oturumlara katılmasının yanı sıra pek çok ülke devlet ve hükümet başkanı ile ikili görüşmelerde bulunarak ülkedeki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varşova Chopin Havalimanı’nda yetkililer tarafından uğurlandı. Uğurlamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine bu ziyaretinde refakat eden eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu ve Millî Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindekilerle İstanbul’a hareket etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Varşova’da ki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde 3 önemli mesaj

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin