VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAM“Vatan Bilgisayardan %30 indirim”

Türkiye’nin 36 ilinde yerli ve yabancı binlerce markayı uygun fiyatlarla müşterilerine sunan Vatan Bilgisayar, Türkiye’de 79.ncu Gaziantep’te 3. Mağazasını Prime Mall AVM’de hizmete açtı.

Prime Mall AVM’de açılışını yapan Vatan Computer müşterilerine açılış öncesi bir sürpriz yaptı. Vatan Computer Yönetim Kurulu Başkanı ve mağaza çalışanlarının hep bir ağızdan seslendirdiği “Önce Vatan” şarkısı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAM

1350 metrekare alanda hizmete açılan mağazada tüm teknoloji ürünleri %30 indirimle satışa sunulunca izdiham yaşandı. Satışa sunulan indirimli ürünler kısa sürede tükenirken kasada uzun kuyruklar oluştu.

Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan,79. Mağazalarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Cep telefonu, televizyon gibi teknolojik aletlerin üçte biri Vatan tarafından satılıyor. Hedefimiz, ne kadar satabilirsek o kadar iyi. O yüzden bugün Gaziantep’te üçüncü mağazamızı açtık. Bin 350 metrekarelik bir mağaza. Yine 40 ila 50 kişi arasında istihdam sağlayacağız. İndirimler de devam ediyor. Rakiplerde olduğu gibi sadece birkaç üründe değil, tüm ürünlerde indirim yapıyoruz. Bugün, yarın, öbür gün de yine tüm ürünlerde yüzde 30 indirimimiz var. Mal bitene kadar geçerli bu. Satış sonrası destekte de iddialıyız. Yabancı firmalar açısından talihsiz bir gün. AVM’lerde komşumuz olarak açılıyorlar ve kısa sürede kapatıyorlar. Bugün gazetelerde haber var satılıyorlar diye. Yabancıların hepsinin gitmesi lazım demiştim. Hatta yarın gitmeleri lazım demiştim. Tesadüfen o günden bir gün sonra bir tanesinin satışı açıklandı. Bugün de resmi bir açıklama yok ama herhalde Darty firması da gidiyor. Muhtemelen önümüzdeki senenin ilk aylarında da üçüncü yabancı gidecek ve sadece yerliler kalacak diye düşünüyorum. Bunun birinci sebebi, yüksek kiralı yerlere giriyorlar. Mesela rakipleri kira ciro ortalaması yüzde 6’nın üzerindeyken bizde yüzde 1. Dolayısıyla yüzde 5’lik bir avantajımız var. Bunu fiyata yansıttığımızda müşteri bizi tercih ediyor. Birileri ‘uygun fiyatım’ diye bağırıyor ama uygun fiyat olmayabiliyor. Biri de gerçekten uygun fiyatı sunuyor ve müşteri onu anlıyor zaten.

BOYUMUZDAN BÜYÜK LOKMA YUTTUK

VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAMHer giden yabancının en az yarı hissesinin Vatan’a geçeceğini tahmin ediyorum.

Dolayısıyla bizim büyümemizi olumlu olarak etkileyecek. Biz yine bu kontrollü gider yapımızla gidersek, sağlıklı büyümemize devam ediyor olacağız. Geçen hafta da biliyorsunuz başka bir teknoloji marketinin yerli market tarafından alındığı açıklandı. Orada da patronlarının söylediği gibi, ‘Boyumuzdan büyük lokma yuttuk’ dediler. Gerçekten öyle bir durum var. Çünkü genel gideri çok yüksek bir markayı satın aldılar. Onu içeride absorbe etmeleri biraz zor olacak. Çünkü bahsettiğim firma kendi franchiselarına ve yüzde 7 kar marjı veriyor. Diyor ki, ‘Al sana yüzde 7 marj. Bunun içinden hem para kazan, hem de genel giderlerini çıkar’ diyor. Oysa yeni aldığı firmanın genel gideri yüzde 17. Dolayısıyla yüzde 10’luk bir açık var O zarar hanesine yazılacak maalesef” dedi.

VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAMVATAN Bilgisayar 14 bin üründe yaptığı %30 indirimin 3 gün boyunca stoklarla sınırlı olarak devam edeceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VATAN COMPUTER’İN AÇILIŞINDA İZDİHAM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin