VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ Özel Seçkin Koleji AKM Konferans Salonunda düzenlenen “Veli Bilgilendirme Toplantısı” Seçkin Koleji Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmenleri Nurten Tosun ve Erdem Akgün tarafından gerçekleştirildi.

Özel Seçkin İlköğretim Okulu tarafından 8.sınıf öğrenci velilerine yönelik düzenlenen seminer Ergenlik Dönemi Özellikleri, Ergenliğin Okul Yaşantısına ve Sosyal Hayata Etkisi, Ergenlikte Anne Baba Tutumları ve Etkileri, SBS’de Başarı gibi konu başlıklarını içeren bir sunumla başladı.

Verimli ders çalışma yöntemleri, Öğrenme stilleri, Soru çözme teknikleri ve Aile-okul-öğrenci işbirliğinin öneminden bahsedilen seminerde Özel Seçkin Koleji Rehber Öğretmeni Nurten Tosun; “12-18 yaş, ergenlik olarak adlandırılan bu dönem yaşamın en zor ve karmaşık dönemidir. Çocuk, bedenindeki fiziksel değişime uyum sağlamaya, kabullenmeye çalışırken duygusal birçok çalkantı da yaşar. Ergenlik döneminde bedendeki hızlı büyüme ve değişim duygu, davranış ve tutumlarda da değişikliklere neden olur.” dedi. Ergenlerle iletişimde dikkat edilecek özellikleri kısaca sıralayan Tosun, Seçkin Koleji velilerine birkaç öneride bulunarak; çocuklara karşı somut olunması gerektiğini, övgüyü unutmamalarını, tutarlı davranmalarını, sorunları birlikte çözmelerinin gerektiğini ve sürekli eleştiride bulunmamaları gerektiğini belirtti.

Yaklaşık iki saat süren seminer soru cevap şeklinde ve velilerin memnuniyeti ile tamamlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin