Verem Eğitimi Haftası kapsamında resim ve şiir yarışması düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Verem hastalığı konusunda vatandaşlar, sağlık çalışanları ve özellikle okul çağındaki çocuklarda farkındalık oluşturmak için Gaziantep Sağlık Müdürlüğü koordinesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde resim ve şiir yarışması düzenlendi.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut, Verem hastalığının insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen bir halk sağlığı sorunu olarak halen dünyadaki önemini koruduğunu, gerçekleştirilen başarılı programlar ve eğitimler sayesinde ise ülkemizde hastalığın giderek azaldığını dile getirerek şunları kaydetti:

“Ülkemizde tüberküloz hastalığının teşhis ve tedavisi tüm sağlık kuruluşlarımızda ücretsiz bir şekilde yapılmakta, Tüberküloz hastaları her gün doğrudan gözetimli tedavi ile ilaçlarını almakta ve tedavilerini başarılı bir şekilde sürdürmektedirler.

Ayrıca ilimizde Gezici Dijital Röntgen cihazı ile sadece ilimize değil bölge ve çevre illere de hizmet verilmekte ve riskli gruplar tüberküloz açısından taranmaktadır.

Sonuç olarak toplumu veremden korumanın en etkili yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmakla birlikte hastalığa yakalandıktan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığımız ve İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastalarımızın sağlığına kavuşmaları için her türlü imkânı sunmaktayız.

Yapılan böyle güzel ve faydalı programların geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın sağlık okuryazarlığını geliştirme noktasında önemli bir yol katedeceğinin de altını çizerek başta çocuklarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise dereceye giren öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonunda İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Verem Eğitimi Haftası kapsamında resim ve şiir yarışması düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin