VODAFONE’DAN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VODAFONE’DAN KADIN İSTİHDAMINA DESTEKDijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda toplumsal gelişim için sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, Türkiye’de kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal inisiyatifleriyle hayata geçirilen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”nın, yatırımcısı dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşuyor. Kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımını teşvik etmek amacıyla oluşturulan ve ilk etapta İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Adana olmak üzere toplam 7 şehirde faaliyete geçen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” Gaziantep’te düzenlenen törenle hizmete açıldı.

25 Eylül 2014 – Daha iyi bir gelecek için Türkiye’de iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, ülkede kadın istihdamının artırılmasına yönelik yeni bir projeye imza atıyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal inisiyatifleriyle hayata geçirilen “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” ile, Türkiye genelinde, yatırımcısı dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşan mağazalar açılıyor. İlk etapta İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere toplam 7 şehirde faaliyete geçen Vodafone Önce Kadın Mağazaları ile, kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımının teşvik edilmesi hedefleniyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle geliştirilen sosyal iş modeli “Vodafone Önce Kadın Programı” kapsamında sunulan “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”nın tanıtımı için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye Vodafone Başkanı Hasan Süel’in katılımlarıyla düzenlenen toplantıda Gaziantep Vodafone Önce Kadın Mağazası’nın açılışı yapıldı. Törene, Gaziantep dışında 6 şehirde daha bulunan “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”nın yatırımcıları da katıldı. Törene Gaziantep Vodafone Önce Kadın Mağazası Sahibi 43 yaşında, 4 çocuk sahibi Şermin Güçlü ev sahipliği yaptı.

Fatma Şahin: “Güçlü toplum, güçlü kadınlarımızın artmasıyla mümkün olacak”

Açılış töreninde konuşan Fatma Şahin şunları söyledi:

“Büyüyen Türkiye’nin sesi; kendine güvenen, ekonomik bağımsızlığını kazanmış, sosyal hayatın içerisindeki öncü kadınlarımız olacaktır. Türkiye’nin değişiminde önemli bir rol oynayacak olan ‘Vodafone Önce Kadın Programı’ daha çok kadının sahaya inmesine yardımcı olacaktır. İnanıyorum ki, bu başarılı proje kadınlarımızın emeğini, ekmeğini büyüterek diğer kurumlara örnek teşkil edecektir.”

Hasan Süel: “Kadının ekonomik ve sosyal yaşamda güçlü bir biçimde var olmasını hedefliyoruz”

Açılış konuşmasında Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi ve güçlü bir toplum için kadınların ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda geçen yıl ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin üç ana bileşeninden birini, toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturuyor. Bu kapsamda, ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, uzun vadeli projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Kadınlar, sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağını oluşturuyor. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi, güçlü bir toplum ve güçlü nesiller için kadının ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bugün burada, bir sosyal iş modeli olarak tasarladığımız ‘Vodafone Önce Kadın Programı’ kapsamında kadının ekonomideki gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıyoruz. Yatırımcısı dahil tüm çalışanlarının kadınlardan oluştuğu ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nı yurt çapında hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda, ilk etapta, İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere Türkiye’nin 7 ilinde faaliyet gösteren ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’mızdan biri olan Gaziantep mağazamızı açmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün Gaziantep’in yanı sıra diğer 6 ilde açtığımız Önce Kadın Mağazalarımızın yatırımcıları da aramızda. Onlar, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yön verme potansiyeline sahip kadın girişimcileri temsil ediyor. Vodafone Önce Kadın Mağazaları, kadınlarımızın akılcı ve yapıcı enstrümanlarla desteklendiklerinde iş hayatında ne kadar başarılı olabileceklerine güzel bir örnek oluşturuyor. Vodafone olarak, Türkiye’de kadının güçlenmesi vizyonuyla kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

Müşteri dostu tasarım

“Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, Vodafone’un global tasarım standartları doğrultusunda dekore ediliyor. Sıcak, samimi ve müşteri dostu bir ortamın sunulduğu mağazalar; Teknoloji Alanı, Canlı Cihaz Deneyim Alanı, Vodafone Çok Satanlar Masası, Vodafone Red Alanı, Tarife Alanı, FreeZone Alanı ve İnternet Alanı gibi özel bölümlerden oluşuyor. Engelli bireylerin kolayca girebileceği ve rahatça alışveriş yapabileceği şekilde tasarlanan mağazalarda, kâğıt ve enerji tasarrufuna yönelik uygulamalar da yapılıyor. Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nın tüm çalışanları, Vodafone tarafından özel olarak eğitiliyor.

84 bin kadına destek

“Teknoloji Kadının Hizmetinde” yaklaşımı doğrultusunda kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Türkiye Vodafone Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle Nisan 2013’te “Vodafone Önce Kadın Programı”nın hayata geçirilmesine katkı sağladı. Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan bu programla, üreten kadınların iletişim ihtiyaçlarının çözülmesi, ekonomiye katkı sağlamaları ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmaları hedefleniyor. “Teknolojiye erişim”, “kişisel gelişim” ve “gelir fırsatları” olmak üzere üç başlıkta uygulanan programdan bugüne kadar 84 bin kadın yararlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VODAFONE’DAN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin