YAĞDA VERGİ ADALETİ YOK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YAĞDA VERGİ ADALETİ YOK!Ayçiçek yağı ihracatçıları vergi adaletsizliğinin kaldırılmasını istiyor.

Türkiye’nin toplam ihracatında sektör olarak yüzde 5’e yakın pay sahibi olan rafine Ayçiçek yağı ihracatçıları, sektörü ihracatta daha ileriye taşımak istediklerini, ancak vergi adaletsizlikleri nedeniyle bunun gerçekleştiremediklerini söyledi.

Türkiye’nin toplam ihracatında yüzde 5’lik paya sahip olan Ayçiçek sektörü vergi adaletsizliğinin kaldırılmasını istiyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) himayesindeki Türk Ayçiçek Yağının tanıtımına ilişkin çalışmaları yürüten Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Tanıtım grubumuz, katılmış olduğu uluslararası fuarlarda yaptığı tanıtım ve tadım aktiviteleri ile ihracatçılarımıza önemli iş potansiyeli sağlıyor. Özellikle Ortadoğu’da  Türk gıda ürünlerine,  gerek kalitemiz, gerekse dünya genelinde  iletişimin kolaylaşmasıyla kurulan  kültürel ve sanatsal yakınlık sayesinde yoğun bir ilgi var. Fakat 22 Arap ülkesinin katılımı ile kurulan ve Türkiye’nin sadece daimi gözlemci statüsünde dahil olduğu Arap Birliği, bu ülkelerin birbiriyle ithalat vergisi olmaksızın ticaret yapmalarını sağlıyor, Türk menşeli Ayçiçek yağına ise yüzde 5 ila yüzde 15 arasında ithalat vergisi uygulanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Umman gibi çöl ülkeleri, Suriye, Lübnan, Yemen gibi ülkelere vergi avantajı sayesinde onbinlerce ton Ayçiçek yağı gönderirken, Türkiye gibi bir Ayçiçek ülkesinin payının olabileceğinden daha düşük seviyelerde olması üzücü. Türk-Arap Birliği ilişkilerinde gelinen noktanın, hem Ayçiçek yağı hem de tüm gıda üreticisi ve ihracatçısı firmalarımız için avantaja dönüştürülmesi için Dışişleri ve Ekonomi Bakanlıklarımızdan Türk Ayçiçek yağına uygulanan vergi oranının 0’a ya da en düşük seviyeye indirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmalarını ve ihracatçılarımızın önünün açılmasını istiyoruz “

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YAĞDA VERGİ ADALETİ YOK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin