Yapılan operasyonlara Gaziantep’ten tepki

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan operasyonlara Gaziantep’ten tepkiZaman Gazetesi ve Samanyolu TV’ye yapılan operasyon Gaziantep’te protesto edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu 13 ilde paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV’ye yapılan baskınlar sonrası medya çalışanlarının gözaltına alınması Gaziantep’te protesto edildi. Öğlen saatlerinde Gaziantep Adliyesi önünde yüzlerce kişi ellerindeki gazeteler, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla operasyonları  protesto ettiler.

Öğlen saatlerinde Gaziantep adliyesi önünde toplanan kalabalık grup polisin geniş güvenlik önlemleri arasında taşıdıkları Türk Bayrakları, dövizler ve attıkları sloganlarla paralel yapı operasyonlarını protesto ettiler.

Kadın ve çocukların da katıldığı protesto eyleminde bazı kadınlar getirdikleri Kur’an-ı Kerim okudular.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmasına karşı çıkan yüzlerce vatandaş, “Özgür basın susturulamaz”, “Zaman özgürlük zamanı”, “Medyaya darbe yapılamaz”, “Demokrasiye darbe yapılamaz”, “Milletin adamı Ekrem Dumanlı”, “Havuz medyası, çirkef yuvası”, “Herkes sussa Zaman susmaz”, “Hizmet burada, hırsızlar nerede?”, “Zaman’a uzanan eller kırılsın”, “Allah’tan korkan kimseden korkmaz” sloganları atarak, medyaya yapılan darbeyi protesto etti.

Adliye önünde sloganlar arasında basın açıklaması yapan Zaman Gazetesi Yayın Kurulu Avukatı İbrahim Toyaks, basın özgürlüğünde son yıllarda yaşanan düşüşe dikkat çekerek, “Basına yapılan gözaltılarla halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına müdahale edilmektedir” dedi.

Yapılan operasyonlara Gaziantep’ten tepkiToyaks, “Bugün Türkiye’de demokrasi ve basın özgürlüğü adına çok acı bir gün. Başta Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca olmak üzere medyanın önde gelen isimleri temelsiz suçlamalarla gözaltına alındı.” diye konuştu.

Türkiye’de son yıllarda basın özgürlüğünde yaşanan düşüşe dikkat çeken Avukat Toyaks, “Dünyanın önde gelen gözlemci kuruluşlarından Freedom House da bunu tespit ederek kısa süre önce Türkiye’yi ‘özgür olmayan’ ülkeler kategorisine indirdi. Aynı şekilde başta AB ve ABD’den  medyaya yönelik operasyonlarla ilgili kaygı verici açıklamalar mevcut. Zaman gazetesinin de aralarında olduğu özgür medya organlarına yönelik baskı ve akreditasyon denilen medya yasaklarından gazetecileri yıldırmaya çalışmaktadır. Hatta basın mensuplarını sınır dışı etmeye, şirketleri de bu yayın organlarına reklam vermemeleri için korkutmaya kadar uzatmakta ve maalesef bu baskı gittikçe artış göstermektedir. Basına yapılan gözaltılarla halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına müdahale edilmektedir. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye’nin basını tamamen özgür ileri bir demokrasi olacağına inancımız tamdır” diye konuştu

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar sloganlar atarak dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yapılan operasyonlara Gaziantep’ten tepki

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin