Yarar, “Terörle mücadelede en etkili yöntem Gaziantepli ruhudur”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mete-yarar11 Mayıs Çarşamba Günü, Fikriyat Düşünce ve Araştırma Derneği’nin davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Terör ve Güvenlik uzmanı Mete Yarar, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını ve bölgesel güvenlik konularını değerlendirdi.

Savaş ve Terörün ne olduğunu anlamak için Irak’a bakmanın yeterli olduğunu söyleyen Yarar, sadece savaşta ölenlerin sayısı bir milyon ve 15 yıl geçmesine rağmen hala bir siyasal istikrar sağlanamadığını belitti.

Her gün patlamalarda onlarca kişi olmasına rağmen Dünyanın hiçbir yerinde duyulmadığını ifade etti.  Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Yarar, “Türkiye’nin bu savaşın çıkmaması için çok uğraştı”. Savaşı Türkiye çıkarmadı ama faturayı Türkiye ödüyor.

“TAMPON BÖLGE GEREKLİ”
Kilis’e atılan bombalara değinen Yarar, IŞID’la etkin mücadele de tampon bölgenin gerekli olduğunu söyledi.
Terörle mücadelenin sadece güvenlik güçlerinin işi olmadığını belirten Yarar her insanın konunun önemini anlaması ve birlik beraberlik içinde toplumsal barışın tesis edilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Bu açında Gaziantep’in önemine değinen Yarar, “Gaziantep kültürünün terörle mücadelede en etkin silah” olduğunu belirtti.

Gaziantep savunmasında dünyada eşine az rastlanır bir mücadele verildiğini ve bunun Karayılan’ın, Şahinbey’in ve diğer kahramanların etnik ve mezhepsel bir ayrışmanın üzerine çıkıp birlik olarak Fransızlara karşı mücadele ettiklerini söyleyen Yarar şöyle devam etti;

“Uzun yıllardan beri Gaziantep, gelen göçleri kendi kültürü içine alıp bir Gaziantepli kültürü oluşturabildiği için terör bu şehirde barınamamıştır. Bu kültürün devam ettirilmesinin önemine değindi.
Terörle mücadelenin uzun zaman alacağını belirten Yarar, sadece patlamalar ve silahlı mücadele değil psikolojik etkilerinin ortadan kalmasının on yıllar alabilir. Mücadelenin başarıya ulaşması farkındalık ve birlikte yaşama kültürünün önemsenmesi ile başarılabilir.”

Çok sayıda kişinin katılımı ile tamamlanan program geç vakitlere kadar devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yarar, “Terörle mücadelede en etkili yöntem Gaziantepli ruhudur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin