“YAŞAMA YOL VER”  projesi bilinçlendirmeye devam ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-saglik-müdürlügüSağlık Bakanlığı tarafından, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hayata geçirilen “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında, Gaziantep’te halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, kent meydanları ve otobüs duraklarında stant açıldı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ekipleri tarafından açılan stantta, acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol almasının önemli olduğu, trafikteki vatandaşların ambulanslara yol verme gerekliliği, 112’ye gelen gereksiz çağrıların önlenmesi,  vb. konularda vatandaşlar bilgilendirilerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan boyama kitabı, şapka, afiş ve broşürler dağıtılarak açık hava aktiviteleri ile çok sayıda vatandaşa ulaşmak hedeflendi.

Bilgi almak için standı ziyaret eden vatandaşlar ise trafikte ambulanslara  yol vermeye özen göstereceklerini belirterek insan hayatının söz konusu olduğu her durumda toplum olarak daha duyarlı olunması gerektiğini dile getirdiler.

Proje kapsamında okullarda eğitimler verildi. Eğitim sonrası okul bahçesine park edilen ambulans ve ambulans ekipmanları öğrencilere tanıtıldı. Şehirdeki toplu taşıma araçları, servisler ve duraklarda, billboardlarda kampanya görselleri yayınlanarak her yerde “Yaşama Yol Ver” çağrısında bulunuldu.

“YAŞAMA YOL VER”  projesi bilinçlendirmeye devam ediyor
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“YAŞAMA YOL VER”  projesi bilinçlendirmeye devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin