YAŞANABİLİR GAZİANTEP VE TÜRKİYE İÇİN CHP

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YAŞANABİLİR GAZİANTEP VE TÜRKİYE İÇİN CHPCumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ göreve geldiği tarihten itibaren il teşkilatı olarak yaptığı çalışmaları anlatarak, eğitim başta olmak üzere CHP il teşkilatı olarak yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı.

CHP Gaziantep İl Başkanı ve Teşkilatı olarak nasıl bir yol izleyeceksiniz, hedefleriniz nelerdir?

Gaziantep’te önce ilçe ve daha sonra da il kongremiz yapılarak İl Kongresinde Gaziantep CHP örgütü İl Başkanlığı görevini bize teslim etti. Bizden sonra da büyük kurultayımızın yapıldı. Gaziantep İlçe ve İl kongrelerinde olduğu gibi kurultayımızda büyük bir demokrasi şöleni içerisinde geçti. Burada çıkan kadro, parti meclisi Türkiye’nin sorunlarına etkin çözüm bulabilecek bir yönetim anlayışına sahip. Ben yaklaşık 3 aydır İl Başkanlığı görevi yürütüyorum ve İl Başkanlığı görevine geldiğim süreçten itibaren bizde yapılarımızı gözden geçirdik. Önceliklerin tespitini yaparak bunların üzerinde yoğunlaştık. Yönetim anlayışında yüzü halka dönük, halkla bütünleşen, halktan uzak çözümlerin yerine halka inen ve onlarla konuşarak sorunlarını anlayan, çözüm üreten bir anlayışa sahip olacağız. Bunun gereği olarak Gaziantep’teki demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, esnaf odalarıyla bir araya geleceğimizi belirttik ve geliyoruz.  Esnaf odalarımızla, sendikalarımızla, örgütlerimizle ilişki kuruyoruz. Bu arada uzun yıllardan beri yapılmayan gençlik kolları seçimleri ve kadın kolları seçimlerimiz oldu. Yani CHP’de ciddi bir dönüşüm ve ciddi bir gelişim var.

CHP Gaziantep İl Teşkilatı olarak en çok önem vereceğiniz konu ne olacak?

Bizim çalışmalarımız içerisinde önem vereceğimiz en önemli konu eğitim olacak. Eğitim hakkında ciddi çalışmalarımız var hazırlıklarımız var. Bununla ilgili Anatolian Hotel’de bütün seçilmiş organlarımızla bir eğitim toplantısı yaptık. Burada, Gaziantep’in eğitimde 81.sırada yer almasını da değerlendirdik. Eğitimle ilgili neler yapabiliriz şeklinde değerlendirmelerimiz oldu. Şunu söylemek istiyorum; biz öncelikle her şeyin daha güzel olmasını temenni eden bir partiyiz. Türkiye’de ki bütün insanların huzur içerisinde, yarından emin bir şekilde yaşamasını isteyen, zalimin karşısında mazlumu savunun emekçinin hakkını savunan, yoksulların insan gibi yaşama standardına kavuşmasını isteyen, sosyal demokrat sol bir partiyiz. Biz kendimize Gaziantep sevdalıları diyoruz. Gaziantep’te yaşayan insanların mutlu olmasını, Gaziantep’in bir huzur ve barış kenti olmasını istiyoruz. Uzun bir dönemdir Gaziantep halkının AKP iktidarına gerek belediyeler gerekse Milletvekili seçimlerinde büyük bir prim verdiğini görüyoruz. Bundan önceki seçimlerde 7 ve en son seçimde 9 milletvekili çıkaracak kadar yoğun bir prim. Güya, bakanların olduğunu ve şehre hizmet ettiklerini söylüyorlar. Bunun yanında dönüp baktığınızda Gaziantep yaşanabilir şehirlerarasında 61.sırada yer alıyor. En son üniversite sınavları ise tam bir facia! Gaziantep’in 81.sırada yer alması bir Gaziantep sevdalısı olarak benim gerçekten zoruma gidiyor. Gaziantep bunu hak etmiyor diye düşünüyorum.

YAŞANABİLİR GAZİANTEP VE TÜRKİYE İÇİN CHPGaziantep’in eğitim sorunu yoğun göçe bağlanıyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle ben bunu göçe bağlamıyorum. Biz geçtiğimiz günlerde Kent Konseyini de ziyaret ettik. Kent konseyinde bu sorunu dile getirdik. Bu sorunu sadece göç ve fiziksel konulara bağlarsak hafife almış oluruz. Çok boyutlu bir sorun olan bu problem hakkında bu ülkeyi idare edenler, bu şehri idare edenlerin sorumluluğu altındadır. Bu konuda ekonomik boyuttan tutun, psikolojik ve sosyolojik nedenlere kadar her ayrıntı incelenmelidir. Ailelerin Eğitime önem vermesi açısından beklide ailelerin eğitilmesi gerekiyor, dediğim gibi ne yapılırsa yapılsın Gaziantep’in eğitimde son sıralardan kurtarılması gerekiyor. Marka şehir diyoruz, Türkiye’nin 6.büyük kenti diyoruz, sanayide büyük şehir diyoruz ancak eğitimin geldiği nokta belli. Ben eğitimin olmadığı yerde bunların olamayacağını düşünüyorum.

Allah aşkına Gaziantep’te ne yapılıyor, ben çok merak ediyorum. Birkaç park açmayla, bir yerleri boyamayla her şey bitmiyor. Elbette ki güzel şeyler yapılıyor, hiçbir şey yapılmıyor diyemeyiz, unutmayın ki bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Biliyorsunuz engellilerle ilgili 2005 yılında çıkan bir yasa vardı. Bu yasa gereği 2012 Temmuz ayında süre dolmakta, bütün belediyeler ve kamu kurumları ile hayatın her alanında engellilerin daha rahat yaşaması için düzenlemeler yapılması gerekiyordu. Bu süre çıkarılan kanunla 2015 yılına ertelendi. Ben Gaziantep’te yeteri kadar çalışılmadığını düşünüyorum. Bu memleketin kaynakları bir şekilde bir yerlere harcanacak tabiî ki ancak yapılanlar yeterli mi? Bu yapılan işler ne kadar maliyetle yapılıyor, gerçek değerinden mi, yoksa yüksek değerinden mi bunların hepsinin sorgulanması lazım. Gaziantep’i yönetenler biz Gaziantep’i iyi yönetiyoruz diyorlar. Peki, o zaman Gaziantep neden eğitimde 81.sırada, Gaziantep yaşanabilir şehirlerarasında neden 61.sırada. Sosyal alanda gelişmişlik yok.

Sportif anlamda Gaziantep’in geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Beko Basketbol 1.ligine çıktı. Şehrimizi temsil eden Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basketbol takımına sahip çıkılması gerekiyor. Spor esas amacıyla barışa, kardeşliğe olanak sağlayan, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını, kurtulmasını sağlayan bir anlayış olarak görülmelidir. Ancak günümüzde spor dünyada en büyük rantın döndüğü faaliyetlerden bir tanesi haline geldi. Sporu sevdirebilmeniz için amatör sporlara önem vermeniz gerekiyor. Bundan 15 yıl önce Gaziantep’te sahalarımız yoktu. Ancak günümüzde de artık spor gerçek mantığından uzaklaşarak para kazanma mekanizması haline getirilmiş durumda. Spor rant haline getirilerek insanlara sevdirilemez ve insanların spor yapması sağlanamaz. Gaziantep’te amatör sporlara önem verilmesi gerekiyor. Daha fazla semt sahalarının açılması gerekiyor.

Önümüzde ki yaklaşan Belediye seçimlerine yönelik çalışmalarınız var mı?

Biz şu anda tüm organizasyonlarımızla yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Ancak bu çalışmalarımız gün geçtikçe daha da hızlanacak ve artacak. Ben önümüzdeki dönemle Gaziantep’te belediye başkanlığı seçimlerini kazanacağımızı düşünüyorum. Yeni bir örgütlenme modeli gerçekleştiriyoruz. Mahalle örgütlerimizi daha dinamik hale getiriyoruz. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız da şu an sahadalar. Gençlik heyetimiz genel merkezin açmış olduğu bir kampa gitti ve eğitim görüyor. Ben bundan sonraki seçimlerde artık CHP’nin kazanacağını düşünüyorum. Çünkü halkımız artık AKP’nin yalanlarının ve dolanlarının farkına varmaya başladı. Ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda AKP’nin yalanlarının sonu geldi.

Büyükşehirlerde başkanlık sistemine geçilebilir mi? Bununla ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Büyükşehirleri tek bir şehir yaparak ilçe belediyelerini anlamsızlaştıran, belki de ortadan kaldıracak, genel meclisin ortadan kalktığı bir çalışmanın içerisine girmek tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bunun sonucu nereye çıkar, ne olur şu anda tam bilemiyorum ancak Türkiye’nin idari yapısını değiştirecek bir anlayışla hareket ediyorlar. Yapılan bu değişikler Türkiye’yi iyi yerlere götürmeyecektir, en önemlisi de bu tür önemli değişikler tartışılarak çözülmektense her zaman ben yaptım oldu mantığıyla yapılan bir anlayış içerisinde yapılıyor.

Suriye konusunda Türkiye’yi nasıl bir süreç bekliyor? Hükümetin uyguladığı politikayı nasıl buluyorsunuz?

Şimdi Suriye konusu gerçekten son günlerin en önemli konusu! Neden en önemli konusu, çünkü savaş gibi bir riskle karşı karşıyayız. 1 günlük savaşın bile bir ülkeye getireceği ekonomik sosyal siyasal çöküntüleri hesaplayamayız. O nedenle biz savaşa karşıyız. Biz yurtta barış cihanda barış diyen bir geleneğin partisiyiz. Kendi ülkemizde barışı istediğimiz kadar komşularımızla barışı önemseyen bir partiyiz. Bizi hiç ilgilendirmeyen, komşumuz ve akrabalık ilişkilerimizin olduğu Suriye ile nedensiz bir savaşa hepten karşıyız. Biz böyle bir şeyin Türkiye’ye ve Gaziantep’e çok ciddi zararlarının olacağının farkındayız. Şu durumda bile Gaziantep ve Türkiye ekonomik olarak ciddi anlamda etkileniyor. Bizim Suriye ile ilişkilerimiz vardı, esnafımızın ilişkileri vardı. Hem ihracat anlamında yasal ticaret hem de valiz ticareti vardı. Gaziantep’e çok ciddi katkısı olan bu ticaret kesildi, esnafımız çok sıkıntılı bir süreçte. Genel Başkanımızla bir miting yapmayı düşünüyoruz, ancak bu Hatay’da mı olur Gaziantep’te olur bilemem, ancak böyle bir düşüncemiz var. Diğer bir konu ise sınırda ki boşluğun çeşitli örgütler tarafından doldurulmasıdır. Bu konuda sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımız kesindir. Biz sadece Kuzey Irak’ta ki bir bölgeyle mücadele zorlanırken şimdi sınır boyunca bizim risk altında olabileceğimiz bölgelerin sayısı artacak. Şimdi bir kandilimiz varsa o zaman 5 kandilimiz olacak diyebilirim. Ben Türkiye’nin Türkü, Kürdü, Alevisi, Çerkezi, Arabı ve sunisiyle kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşanabileceği bir ülke olduğunu görüyorum, emperyalist ülkelerin Türkiye’yi bölme çabalarının yanıt bulamayacağını düşünüyorum.

CHP İktidar olabilmek için ne yapmalı sizce?

Gerek Ülkemiz, gerekse bölgemiz çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Bana göre halkımız gecikmeden CHP’ne şans vermeli. Tabi bu verilmeli demekle olmaz. Bizler daha fazla vatandaşlarımızın yanına gitmeliyiz, kendimizi daha fazla ifade etmeliyiz, projelerimizi ve bu konudaki düşüncelerimizi onlara aktarabilmeli ve onları ikna edebilmeliyiz. Ulusal basın belir bir siyasi görüşün, hükümetin emrinde hareket ediyor. Bu nedenle bizim kendimizi ifade çabalarımızın büyük bir çoğunluğu etkisiz kalıyor. Biz emek ağırlıklı bir siyaset yapmanın gereğini görüyoruz. Biz daha fazla gideceğiz, daha fazla konuşacağız. Kendimizi anlatarak Sosyal Demokrasiye bu ülkeyi yönetme şansı verilmesini isteyeceğiz. Ama bunu bir defada bizi deneyin şeklinde soyut bir mantıkla değil, ne olduğumuzu, kim olduğumuzu, bu ülkenin iktidarına geldiğimizde nasıl yöneteceğimizi anlatarak yapabiliriz. Emekliyle ilgili düşüncemizi, engelliyle ilgili düşüncemizi, tarımla ilgili düşüncemizi, yoksulluğu ortadan kaldıracak aile sigortası ile ilgili düşüncemizi, üniversite öğrencileri ve yurt sorunlarıyla ilgili düşüncelerimiz anlatarak yapabiliriz. Ben artık bıçağın kemiğe dayandığını, halkımızın da bizi anlayacağını ve onlarla daha çok konuşarak seçimlerde CHP’nin iktidara geleceğini düşünüyorum. AKP artık tıkanmıştır, satacağını sattı, yolsuzluklarla yandaşlarını zengin yapacağı kadar yaptı, artık tüketecek kaynak kalmadı. AKP iktidara geldiği günden itibaren üretime yönelik olmayan sadece hovarda yani miras yedi anlamında borçlanarak, eldeki mevcutları satarak bu ülkeyi yönetti. Bizim yönetim anlayışımız, üreten, ürettiğini gerçekten hakça paylaşan, gelir dağılımındaki eşitsizliği ortadan kaldıran bir anlayış olacak. Türkiye’yi güzel günlere götüreceğiz. Üretimle ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Tarım ülkesiyiz ama pamuk dışarıdan geliyor, buğday dışarıdan geliyor, aklınıza ne çeşit tahıl geliyorsa dışarıdan geliyor. Hayvancılığın merkeziydik, şu anda et dışarıdan geliyor, kurbanlıklar dışarıdan geliyor. Üretim anlamında tamamen bitmiş durumdayız.

Sizin Türkiye modeliniz nedir?

CHP’nin kuruluş ilkelerinde komşularıyla iyi geçinen, demokratik laik sosyal hukuk devleti özelliklerini gerçek anlamda çağdaş bir yönetim şekliyle gerçekleştiren bir Türkiye modeli oluşturmaktır. Ortadoğu’daki ülkelerin dönüp bizde Türkiye gibi olalım diyebileceği ekonomik siyasal bir anlayışın gerçekleştiği bir ülke olan paylaşan eşitlikçi özgürlükçü bir ülke olacak bunu yapacağız Atatürk ilke ve inkılâplarını gerçekleştireceğiz. Evrensel değerleri olan insan hakları ihlalleri olmayan herkesin özgür olduğu çağdaş demokrat laik bir ülke olacağız. CHP olarak Türkiye genelinde huzurlu barış içinde yaşayan doğudan batıya kuzeyden güneye bütün insanlarına barış getiren kardeşlik duygusu içerisinde yaşayan bir Türkiye’yi CHP gerçekleştirebilir. Ekonomik anlamda üreterek büyüyen ürettiğini de hakça bölüşen Türkiye’yi CHP gerçekleştirir. Demokratik anlamda demokrasinin kurallarıyla işlediği herkesin korkmadan hiçbir baskıdan çekinmeden telefonum dinleniyor endişesi yaşamadan demokratik çağdaş bir Türkiye’yi CHP gerçekleştirir. Daha yaşanılabilir bir Gaziantep CHP sayesinde gerçekleşir.

Son olarak bize destek veren özgür basın mensubu arkadaşlarımıza ve Narkoz Gazetesi ailesine çok teşekkür ediyorum. Sansürsüz bir basın ümit ediyorum. Tüm Gaziantepli vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar dilerim.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YAŞANABİLİR GAZİANTEP VE TÜRKİYE İÇİN CHP

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin