Yeni Anayasa ve yeni Türkiye vizyonu konferansı yapıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

egitim-sen-gaziantepMemur- Sendikaları Konfederasyonu ve Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği işbirliğiyle organize edilen “Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu” konulu konferans Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’un konuşmacı olarak davet edildiği konferansa, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Abdülkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Erdemli Yöneticiler Akademisi Genel Başkanı ve Konya milletvekili Halil Etyemez, memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gök, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Memur- Sen İl Başkanı Ahmet Gök, yeni anayasa ve yeni Türkiye ile ilgili beklentilerini dile getirdi. Ahmet Gök, “ Biz ne zulmedin, ne de zulme uğrayın düsturunun temsilcileriyiz. Yeni Anayasa’dan beklentimiz bu anlayışın etrafında şekillenecektir. Son toplu sözleşmede mali ve özlük hakları konusunda 213 kazanım elde ettik. Ancak biz davamızın toplu sözleşme masalarına sığmayacak kadar büyük olduğunun bilincindeyiz. Bizim davamız ittihad-ı İslam, İlay-ı kelimatullahtır. Balkanlardan Arakan’a, Afrika’dan Kudüs’e birçok İslam coğrafyasını dolaşarak tanıma fırsatı bulmuş bir kardeşiniz olarak gezdiğim bu yerlerdeki Müslüman kardeşlerimizin Türkiye’ye karşı büyük bir sevda taşıdıklarını, Türkiye’yle ilgili büyük umutlar beslediklerini gördüm. Bu manzarayı görünce kendi içimizdeki ihanet sarmalının sebeplerini anlıyorsunuz. Çünkü Türkiye ayağa kalktığında mazlum coğrafyalardaki emperyal sömürünün son bulacağını bizlerden daha iyi biliyorlar. Biz yeni anayasayı yeni Türkiye yolundaki prangaların kırılışının önemli bir merhalesi olarak görüyoruz. Vesayet anayasasından kurtulmalıyız. 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 64 hükümetin iş başına geldiği, siyasi ve ekonomik istikrarın kurulamadığı gerçeği karşımızda dururken harekete geçmek zorundayız. Artık “Dünya Beşten Büyüktür” diye Hakk’ı haykıran güçlü bir lidere sahibiz. Vesayet zincirlerini kıracak, temel hak ve hürriyetlerin alanını genişletecek, milleti yeniden egemen kılacak, milleti yaşat ki devlet yaşasın düsturunu hayata geçirecek yeni bir anayasanın vakti çoktan gelmiştir. Yonttuğu taştan külliye inşa edeceğinin idrakinde olan taş işçileri misali bizler üstümüze düşen her konuda mücadelemizi aşkla ve imanla sürdüreceğiz.” dedi.
Konferansta söz alan EYAD Genel Başkanı ve Konya milletvekili Halil Etyemez, “ Farabi, erdemli şehrin insanlarının iki dünyada da saadete erişmesi için Adalet ve Aşk’ı şart koşar. Adalet mülkün temelidir. Anayasanın en temel görevi adaleti sağlamaktır. Adaleti tesis etmeyen bir toplumda medeniyet inşa edemezsiniz. Var olan değerler, kurallar ve yaklaşımlar yeryüzü insanlığının sorununu çözmekten acizdir. Bu tespitten hareketle biz burada, Anadolu’da yeni bir medeniyetin kodlarını, köklü tecrübelerimizden ilham alarak yeniden yazmak zorundayız. Son on beş yılda temel hak ve hürriyetlerle ilgili ciddi kazanımlar elde ettik. Ancak bu kazanımların yeni bir Anayasa ile güvence altına alınması, “devletin milleti” anayasasından kurtulup “milletin devleti” anayasasına kavuşmak zorundayız.” Dedi.
Konferansta son olarak söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Gaziantep’e her gelişinde umutlarının arttığına, yeni faaliyetlerin, başarılan güzel işlerin kendisinde heyecan uyandırdığına değindi. Malkoç, “ Yeni anayasa ile hedeflenen Türkiye’nin siyasi istikrara kavuşmasıdır. Türkiye’de bütün kesimler, bütün unsurlar yeni bir anayasa istiyor. Yapılan anketlerde yaklaşık olarak halkın yüzde 95’inin bu anayasanın değiştirilmesi gerektiği veya yeni anayasa yapılması konusunda ittifakı var. Çünkü şu anda yürürlükte olan 1982 Anayasa’sı doğarken sakat doğmuştur. Sadece kolu bacağı değil kalbi ve beyni de sakat bir anayasadır bu. Kenan Evren ve silah arkadaşları gelmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü ve otoritesini kullanarak darbe yapmışlar, meclise kilit vurmuşlar, bütün siyasi partileri feshetmişler, sendikaları sallandırmışlar ve toplum adına konuşacak dernek, sivil toplum örgütü, aklınıza ne geliyorsa hepsini susturmuş kapatmışlar. Yeni Türkiye’ye bu anayasa artık yakışmamaktadır. İdeallerimiz, hedeflerimiz var,bizim geleceğe ilişkin umutlarımız var. Yeni Anayasa’da temel olarak arzu ettiğimiz şey, hak ve özgürlüklerin alanının genişletilmesi, Demokrasinin bütün kurumlarıyla sağlıklı işleyeceği bir anayasa istiyoruz. Hukuk devletinin kökleşmesi,Türkiye’de adalete güvenin yeniden tesis edilmesi için yeni bir anayasa gerekmektedir. Refahın arttırılması ve arttırılan refahın da adil bir şekilde bölüşülebilmesi için yeni bir anayasa istiyoruz. Ve özellikle yeni Anayasa ile birlikte Türkiye’ye siyasi istikrar gelsin istiyoruz. Bunun için de tercihimiz başkanlık sistemidir. Bu sistem ve özgürlükçü bir anayasayla birlikte 2023 hedeflerimizin önündeki en büyük engelleri kaldırmış olacağız.” İfadelerini kullandı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Anayasa ve yeni Türkiye vizyonu konferansı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin