YILIN EN İYİ YÖNETİCİSİ, EYUP BARTIK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YILIN EN İYİ YÖNETİCİSİ, EYUP BARTIKBölgede lojistik hizmetleri sektörünün öncüsü Eyup Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyup Bartık, Uluslar arası Karayolu Taşımacılar Birliği ( IRU) tarafından yılın en iyi yöneticisi ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin dış ticaret hacminin arttığı 2001 yılında bölgede lojistik sektörüne kaliteli ve yüksek hacimde yatırım yapan Eyup Lojistik, o günden bu yana en iyi olmayı başardı. Eyup Bartık, kaliteli hizmet anlayışı ile 1948 tarihinde Cenevre’de kurulan IRU tarafından yılın yöneticisi ödülüne layık görüldü. Kuruluş amacının Karayolu taşımacılığının, karayolu taşımacılık şirketlerinin ve genel ekonomik çıkarlar doğrultusunda gelişmesini teşvik etmek olan IRU 64 ülkede 150 binden fazla üyeye sahip.

Yılın yöneticisi ödülüne layık görülen Eyup Bartık,  “Benimle birlikte emek veren ve çalışan tüm iş arkadaşlarıma ekibime, Gaziantep’in girişimci iş dünyasına ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bartık 2011 yılında katıldığı bir seminerde “Herkesin küçüldüğü bir dönemde en hızlı büyüyen ülkelerden birisi Türkiye’dir” demişti.

YILIN EN İYİ YÖNETİCİSİ, EYUP BARTIK

Bartık, yine aynı seminerde öğrencilere “Dünyada teorik olarak bir savaş olmadığını ama ciddi bir ticari savaşın içindeyiz. İleride iş hayatına atıldığınız zaman nasıl bir savaş olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Savaştaki amacımız ise her zaman kazanmaktır. Peki, bu savaşı nasıl kazanacağız? Savaşı kazanmak için birçok fonksiyonunuz olmak zorunda. Yıllar önce ailemizin bir doktoru vardı ve yıllarca hastalığımız ne olursa olsun sadece o doktora giderdik. Neden? Çünkü o doktordu. Şimdi durum çok farklı! Bugün başımız ağrıdığında ayrı bir doktora, ayağımız ağrıdığında ayrı bir doktora gidiyoruz. Eskiden baktığınızda doktor sadece doktor olmalıydı. Bugün baktığınızda bu yeterli değil. İlk başta doktor olması gerekiyor ve inanın işin içindeki en küçük pay budur. Sonra iyi bir finansmancı olması gerekiyor. Çünkü eskiden doktorun sadece bir steteskopa ihtiyacı vardı. Ama şimdi ultrason kullanacak, belki MR, belki tomografi. Bunlar için bir finansman kaynağına ihtiyacı var. İşin bir de tahsilatı var. Ödemelerini ve gelirlerini düzenleyebilmesi için iyi bir muhasebeci olması gerekiyor. Sonra bir de pazarlama var. Müşteriyi, yani hastayı kendisine çekebilmesi için de iyi bir pazarlamacı olması gerekiyor. Diğer taraftan, iyi bir gayrimenkul organize edebilmesi için gayrimenkulden anlaması gerekiyor. Yani düşünün, hayat ne kadar hızlı değişiyor. Eskiden sadece insanları muayene ve tedavi eden bir doktorun artık doktorluğunu yapabilmesi için bile çok ciddi bir altyapıya ihtiyacı var. İşte bu altyapıya lojistik diyoruz” diyerek hayat felsefesini ve deneyimlerini anlatmıştı.

Görülüyor ki öğrencilerle yaptığı sohbette iyi bir yöneticinin nasıl olması gerektiğini de göstermiş olan Bartık, bu ödülü gerçekten hak etmiş ve gelecek nesille iyi bir yönetici ve iş adamı olmanın tüyolarını da o yıllarda vermiş.

EYUP LOJİSTİK HAKKINDA;

Eyüp Lojistik’in temelleri ,1936 yılında, Ökkeş Bartık’ın ilk aracını alması ile başladığı taşımacılığa dayanır.Türkiye’nin zor koşullarında yapılan dede mesleğinde bayrak 1956 yılında ikinci nesil Abdulkadir Bartık’a devredilir. 1980’lerin başına kadar Gaziantep – İstanbul arası taşıma yapan Abdulkadir Bartık, bu yıllarda Ticari Araç Yedek Parça Ticareti ve İhracatına başlayarak yeni bir sayfa açar. Üçüncü nesil Özcan Bartık ve Eyüp Bartık bayrağı devralır. Doğru ürünü doğru fiyatlarla müşterilerine tedarik etmeyi ilke edinen şirket kısa sürede piyasanın önemli oyuncularından biri haline gelir. Yedek parça piyasasında paradigmanın değişmeye başladığı sıralarda firma 1996 yılında DAF – Tırsan Ticari Mallar Güneydoğu Anadolu distribütörlüğüne başlar. Müşteri odaklı satış politikaları ile Türkiye birincilikleri elde edilir. Bu dönem firmaya, lojistik sektörünü yakından tanıma fırsatı verir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YILIN EN İYİ YÖNETİCİSİ, EYUP BARTIK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin