YILIN İLK BEN FISTIĞINA CUMHURİYET ALTINI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YILIN İLK BEN FISTIĞINA CUMHURİYET ALTINIYılın ilk mahsul  ben Antepfıstığını yetiştiren çiftçi, Gaziantep Ticaret Borsası tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine bağlı Yolağzı köyünde  çiftçilik yapan Vedat Ünal, 2014 yılının ilk ben antepfıstığını  yetiştirerek Gaziantep Ticaret Borsasına (GTB) getirdi.

Hasat mevsiminden yaklaşık 1 ay önce olgunlaşarak doğal rengine kavuşan  yılın ilk ben fıstığı için GTB’de tören düzenlendi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Özmen, Ali Tabur ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıl’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, çiftçi Vedat Ünal’a cumhuriyet altını hediye edildi. Antepfıstığı üretimini teşvik etmek amacıyla her yıl ilk ben fıstığını  yetiştiren çiftçilere sembolik olarak cumhuriyet altını verdiklerini hatırlatan GTB Başkanı Tiryakioğlu, “Amacımız bölgemizin en temel ürünlerinin başında gelen antepfıstığı üretimine  olan ilgiyi arttırmak ve ilk ben fıstığını yetiştiren çiftçilerimizin diğer üreticilerimize örnek olmalarını sağlamak” dedi.

Antepfıstığı yetiştiriciliğinin  artması ve teşvik sistemi içerisindeki yerini alması  için Tarım Bakanlığı  nezdindeki çalışmalarını ortak akıl heyetiyle birlikte aralıksız sürdürdüklerini  dile getiren Tiryakioğlu, ” Fıstığımızla ilgili devam eden bu yoğun çalışmaların içerisinde bugün ilk ben antepfıstığını borsamızda  görmek bizi gerçekten çok mutlu etti ve motivasyonumuzu bir kat daha arttırdı “dedi

YILIN İLK BEN FISTIĞINA CUMHURİYET ALTINI

Gaziantep’te yılın ilk mahsul ben antepfıstığını yetiştirdiği için çok sevinçli olduğunu ifade den çiftçi Vedat Ünal ise, ” Köyümüzde  60 dönüm antepfıstığı arazimiz var. Bunların içerisinde yaklaşık 30 ağacımız normal hasattan 1 ay önce olgunlaşarak  kırmızı ben haline geldi. Ağaçlardan topladığım yaklaşık 5 kilogram fıstıkla GTB’ye  gelerek ilk fıstık için müracaatta bulundum. Fıstık üretimi için verilen ödülden dolayı GTB’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tören sonrası çiftçi Ünal’ın isteği üzerine ödül fıstık yetiştiriciliğini teşvik etmesi açısından 10 yaşındaki yeğeni Emir Ünal’a takıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YILIN İLK BEN FISTIĞINA CUMHURİYET ALTINI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin