Yılmazkaya, “Corona Virüsü Kadar Tehlikeli”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda ülkemizde yaşanan hava kirliliğiyle ilgili önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Türkiye’de hava kirliliğinden dolayı yılda 52 binden fazla insan ölüyor, Sağlık Bakanlığı bu konuda ne gibi önlemler alıyor çok merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyu ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığının hava kirliliğinden kaynaklı hastalıkları önleme konusunda ne gibi önlemler adlığını Bakan Fahrettin KOCA’ya sordu.

Yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin, halk sağlığı açısından endişe verici boyutlara geldiğini dile getiren Yılmazkaya, bedava diye dağıtılan kömürlerin insan sağlığı açısından yıkıcı sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Yılmazkaya, “Corona Virüsü Kadar Tehlikeli”

Yılmazkaya, “Corona Virüsü Kadar Tehlikeli”

İnsan Sağlığını Tehdit Eden Kömürleri Dağıtırken Sağlık Bakanlığının Görüşü Alındı Mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının birçok aileye bu kalitesiz kömürleri dağıttığını belirten Yılmazkaya, “Çevre kirliliği ve hava kirliliği açısından dağıtılan kömürün insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili Sağlık Bakanlığı olarak görüşünüz alındımı? Bakanlık olarak bu konudaki görüşünüz nedir?” sorularının cevabını Sağlık Bakanlığından istedi.

Yılmazkaya Vatandaşı Uyardı!

“Egzoz dumanları, fabrika bacalarından çıkan kirleticilerle birlikte bu dağıtılan kalitesiz kömürlerle soluduğumuz hava maalesef zehirleniyor” diyen Yılmazkaya, Hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan kişilere uyarılarda bulundu.

“Bu bölgelerde yaşayan insanların biraz daha dikkatli olmaları gerek diyen Yılmazkaya, “Bilhassa solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşların dikkat etmesi gerek. Hava kirliliği küresel ölçekte insanlığın önündeki en önemli sorunlardan birisi. Çünkü bu soluduğumuz hava başta bizim solunum sistemimiz olmak üzere akciğer, kalp-damar sistemi hatta beyine varana kadar sağlık sorunlarına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

“Hava kirliliğinin, halk sağlığı açısından güçlü kanıtlara dayalı olarak endişe verici kirleticileri partiküller, maddeler ve özellikle karbon monoksit, ozon, azot oksitler, kükürt dioksit ve uçucu organik bileşikler olmak üzere gazlardır” diyen Yılmazkaya, “Hava kirliliği insan sağlığı açısında Corona virüsü kadar tehlike oluşturmaktadır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yılmazkaya, “Corona Virüsü Kadar Tehlikeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin