YOLLARDAKİ MÜLTECİLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YOLLARDAKİ MÜLTECİLER“Suriye Yollarda” Fotoğraf, Video ve Obje sergisi Kırkayak Kültür Merkezi salonunda açıldı.

“Suriye Yollarda” sergisi, Londra RichMix Kültür Merkezi’nden sonra Gaziantep’te.

Cumartesi günü saat 15:00’te Kırkayak Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı, sergi 30 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. Sergi, Suriye’deki iç savaşın şiddetlenerek devam ettiği günümüzde, mülteci olmak zorunda bırakılan Suriyelilerin sürgün hikayelerini video, obje ve fotoğraflarla anlatıyor.

Mültecilerin geri dönüşü olmayan hikayelerini, tehlikeli yolları kullanarak güvenli yaşam alanları bulma umuduyla yaptıkları yolculuklarda yaşadıklarını anlatan “Suriye Yollarda” projesi, Avrupa ve Türkiye sınırlarında yaşanan gerçek ve yürek burkan hayatları ele alıyor. Serinin açılışına sanat severler yoğun ilgi gösterdi.

YOLLARDAKİ MÜLTECİLER

Video, fotoğraf ve ses kayıtlarından oluşan sergi 30 Kasım tarihine kadar Gaziantep Kırkayak Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

2011 yılından bu yana Suriye’de süren iç savaştan kaçıp diğer ülkelere sığınan mültecileri fotoğraflayan fotoğraf sanatçısı Kemal Vural Tarlan ve İngiliz sanat yapımcısı JonDavis’in birlikte yürüttüğü “Suriye Yollarda” isimli sergi Türkiye’de savaşın kıyısında kalan ve Avrupa’dan İngiltere’ye uzanan tehlikeli yolculuk girişiminde bulunan Suriyelilerin hikayelerini belgeleyen bir fotoğraf, obje ve video gibi farklı sanat disiplinlerini bir araya getiriyor. Etkinliğin üreticiler olan sanatçılar Tarlan ve Davis; Türkiye, Fransa’nın Calais liman kenti ve İngiltere’de gerçekleştirdikleri kapsamlı araştırmalarla yollarda yaşanmakta olan hayatların umut ve çaresizliğine ayna tutma çabasındalar.

Sergi Avrupa Başkentlerinde sergileniyor.

“Suriye Yolarda” sergisi daha önce, 23 Ağustos -7 Eylül tarihleri arasında, Londra ve İstanbul’da da sergilenmişti.

“Suriye Yollarda” sergisi bir bölümü, 14 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında Almanya Berlin’de,  “Scotty Enterprises” sergi salonunda,  yol hikayelerini ve mülteci olma durumun sanatının çeşitli disiplinlerini, “ON WATER” suyun üzerinde metaforu ile bir araya getiren, bir sergide de yer alıyor. Sergi 25 Kasım – 10 Aralık arasında İspanya Madrid Üniversitesi “Kadın ve Göç” günleri kapsamında da sergilenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YOLLARDAKİ MÜLTECİLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin