Zirve Üniversite’sinden “Kripto Zirvesi Çalıştay’ı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zirve Üniversite’sinden “Kripto Zirvesi Çalıştay’ı”Kriptografi, mahremiyet ve siber güvenlik alanlarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler Zirve Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Kripto Zirve’sinde’ bir araya geldi.

Türkiye’de kriptoloji ve uygulamaları alanlarında çalışan akademisyen ve lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarının paylaşılması ve bu alanlarda ortak çalışma imkanlarının araştırılması amacıyla TÜBİTAK desteği ve  Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kripto Zirvesi’ paneline alanında uzman kişiler konuk olarak katıldı.

Kripto Zirvesine konuşmacı olarak   Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ali İnan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aydın Selçuk, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alptekin Küpçü, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erkay Savaş, İzmir Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hışıl, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Abul, TÜBİTAK BİLGEM’den uzman araştırmacılar Osmanbey Uzunkol, Mehmet Sabır Kiraz ve Orhun Kara, TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Kara, katıldı.

İlk sunumu yapan TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aydın Selçuk, “ Zirve Üniversitesi’ne böyle önemli bir Bilimsel Çalıştay’ı düzenleyip ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum.  Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep’in bu güzide üniversitesinde aldıkları eğitimi bir fırsat olarak değerlendirip başarılı olmaktan başka şansları yok.” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Zirve Üniversitesi bilimsel faaliyetleri en üst düzeyde gerçekleştiren bir üniversite. Biz üniversiteler bilim yuvaları olarak biliniyoruz. Bunların ürünleri de bilimsel çalışmalarla ortaya konmaktadır. Bilimsel çalışmalarda diğer üniversitelere göre üst sıralardayız. Uluslararası arenalarda ülkemizi ve coğrafyamızı temsil ediyoruz. Zirve Üniversitesi adını bilimsel çalışmalarla duyurmaya devam edecektir.” dedi.

Açılış konuşmasında duygularını ifade eden Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Siber Güvenlik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Pehlivanoğlu, “ Zirve Üniversitesi bilimsel faaliyetlere verdiği önem ile ve bilimsel faaliyetleri düzenlemeyle adını duyurmuş, uluslararası arenada dünya üniversiteleri arasında üst noktalara çıkmayı kendine hedeflemiş bir üniversite. Bugün TUBİTAK desteği ile ev sahipliğini yaptığımız ‘Kripto Zirve’sinde’ bir aradayız. Katılan ve destek veren herkese Zirve Üniversitesi olarak teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İki gün süren Çalıştay’da toplam dört oturumun ardından program Zeugma gezisiyle sonlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zirve Üniversite’sinden “Kripto Zirvesi Çalıştay’ı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin