Zirve Üniversitesi’nde ‘Hemşirelik Haftası’ Paneli

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zirve Üniversitesi hemşirelik haftasını çeşitli panellerle kutladı. Panele Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve farklı illerden  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmacı olarak Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zulal Bahar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Dülgerler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, “ Yaşamınız boyunca tecrübe ettiğiniz her şey size iyi bir yatırım olarak dönüyor. Hemşirelerin kendilerini sürekli geliştirmesi gerekiyor. Biz öğrencilerimizi uluslararası standartlar yetiştiriyoruz ve bu yüzden yabancı dil öğrenmelerini istiyoruz. Hemşireler güler yüzleriyle ve yüksek iletişim kabiliyetleriyle hastaların en yakın arkadaşıdır. Tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun.” dedi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa,  “Hemşirelik, insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip mesleklerin başında gelir. Tüm sektörlerde olduğu gibi hemşireliğinde daha fazla gelişmesi için mevcut problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Üniversitemizdeki uygulamalı simülasyon laboratuvarlarımızla öğrencilerimiz mesleki deneyimlerini ilk yıllardan itibaren kazanıyor. Zirve Üniversitesi herkesin, buradaki tüm imkanlardan sizlerde yararlanabilirsiniz beraber ortak çalışmalarda bulunabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zulal Bahar, “ Hemşireler öncelikle kendini sürekli geliştirmelidir. Değişimlerde öncü olmalıdır. Herhangi bir olumsuzlukta farklı pencerelerden bakıp sorunu ortadan kaldırmalıdır. Hemşirelik her şeyden önce hastalarla bir iletişim sanatıdır. Sizin gibi pırıl pırıl gençleri burada görmekten ve mesleğimi sizinle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Zirve Üniversitesi’ne bizleri sizinle buluşturduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, “Bizim işimiz hastalarla ve bizden daha çok moral olarak destek bekleyen insanlarla. Sürekli pozitif düşünmek için hayata farklı pencerelerden bakmamız gerekiyor. Her kapıyı sevgi gibi sihirli bir sözcükle ve karşılık beklemeden göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, “ Her kültürün kendine özgü çeşitli ritüeller var. Hemşirelikte farklı kültürleri görmek, her kültüre ayak uydurabilmek kolay bir şey değil. Hemşire eğer farklı kültürleri tanımazsa kendi kültüründen olmayan davranışları yanlış algılayabilir ve bunun sonucunda hasta ya da kendisi kültür şoku yaşayabilir. Hemşire farklı kültürlere ait bilgisini artırarak, hastalara kendi kültürlerine uygun ve ön yargıdan uzak bir bakım vererek kültürel şoku engelleyebilir.” diye belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zirve Üniversitesi’nde ‘Hemşirelik Haftası’ Paneli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin