HAYVANAT BAHÇESİ AİLESİ BÜYÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAYVANAT BAHÇESİ AİLESİ BÜYÜYORDünyanın üçüncü, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi tür sayısını arttırmaya devam ediyor.

Afrika’da nesli tükenmekte olan Afrika Kedisi (Genetta Pardina) ile mevcut türünü 301’e çıkaran Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hayvan sayısı 7 bin 100’e ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi her geçen gün biraz daha büyüyor. Şuanda 301 türümüz ve 7 bin 100’e yakın hayvanımız bulunmakta. Her geçen gün hayvan türümüz ve hayvan sayımız artıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi her yıl olduğu gibi bu yılda yeni türler getirdik. Uzun süren çalışmalar sonucunda Kuzey Afrika’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesine nesli tükenmekle karşı karşıya kalan Afrika Kedisi’ni getirdik. Erkekleri 2 ile 2,5 kg dişileri ise 1 ile 1,5 kg arasında değişen bu hayvanların ortalama ömürleri 18-20 yıl arasında” dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin gerek tür açısından gerekse temizlik, bakım ve hizmet kalitesi açısından ziyaretçilerinden tam not aldığını belirten Özsöyler, “Özellikle son zamanlarda Türkiye’de hiçbir hayvanat bahçesinde bulunmayan su samurları, şu anda ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekiyor. Yakın zamana kadar da hayvanat bahçemize armadillo, karıncayiyen ve penguenler de getireceğiz. Gelen ziyaretçiler her defasında değişik bir hayvan türüyle karşılaşmaktadır. Buna bağlı olarak da artık karıncayiyen, tapirler, penguenler ve yakın zamana kadarda gergedanları hayvanat bahçemize getirmeyi düşünüyoruz. Bunlar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekecektir. Ziyaretçi sayımızın artışını sağlayacaktır” diye konuştu.

2013 yılının ilk 4 aylık periyodunda hayvanat bahçesini 1 milyon 150 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Özsöyler, “Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçemiz yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaşıyor. Her yıl ortalama 2,5 milyon kişinin ziyaret etiği bahçemizi bu yıl 3,5 milyon kişinin ziyaret etmesini düşünüyoruz” diye ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HAYVANAT BAHÇESİ AİLESİ BÜYÜYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin