“BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” resim ve şiirlerde yeniden can bulacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” resim ve şiirlerde yeniden can bulacakÇanakkale Savaşı’nın 100. Yılı dolayısıyla Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” şiir ve resim yarışması düzenleniyor.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yılında, toplumda birlik ve beraberlik ruhunu canlandırmak amacıyla ulusal düzeyde yapılacak olan şiir ve resim yarışmasının yanı sıra birçok etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Tepe, Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez düsturunu kendimize şiar edinerek, Gaziler diyarımızdan Çanakkale’ye gerek vefa borcumuzu ödemek, gerekse gençlerimize Çanakkale bilincini aşılamak adına, ‘’BİR ASIRLIK DESTAN: ÇANAKKALE’’ sloganıyla bir dizi çalışma başlattıklarını söyleyerek etkinlik hakkında bilgi verdi.

Tepe, “Duyurular tüm okullarımıza yapılmıştır. Eserler 04 Mart 2015 tarihine kadar kabul edilecek, 05-06 Mart 2015 tarihlerinde seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve ilk 30’a giren eserler kitaplaştırılacaktır. Dereceye giren eserler, Şahinbey İlçe Milli Eğitimin resmi sitesinden duyurulacaktır. Yarışma şartnamesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün internet sayfasında ilan edilmiş olup, GALA GECEMİZ ise 17 Mart 2015 tarihinde yapılacak, saati ve yeri hakkında değişiklik olması durumunda kesin bilgi yine aynı sitemizden daha sonra duyurulacaktır.

“BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” resim ve şiirlerde yeniden can bulacak

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Bu ülke için canını malını veren, bütün sevdiklerini gözünü kırpmadan ardında bırakarak cepheden cepheye koşan, aziz Mehmetçiklerimizin destanlar yazarak kazandıkları Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı münasebetiyle Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, toplumda birlik ve beraberlik ruhunu canlandırmak amacıyla ulusal düzeyde BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE içerikli bir dizi faaliyet düzenliyoruz.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’UN ´´Çanakkale Şehitlerine´´ adlı şiirinde:

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.” dediği o pâk alınlar için diyoruz ki:

Onlar, bu topraklara kanlarını akıttılar. Bizler terimizi akıtalım. Onlar bu vatan için canlarını verdiler. Bizler emeğimizi verelim. Şehitlerimizin kanlarını dökerek, canlarını vererek koruduğu bu yurdu yüceltmek hepimiz için milli bir görev olmalı. Tüm halkımıza selam ve sevgilerimizi yolluyor, gerek halkımızı gerekse tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, Çanakkale’yi yaşamak ve yaşatmak hususunda bizlerle birlikte yürümeye davet ediyoruz” dedi.

17 Mart’ta yapılacak olan Gala Gecesiyle taclandırılacak olan program hakkında geniş bilgi ve başvuru şartlarını  http://sahinbey.meb.gov.tr adresinde bulabilirsiniz.

“BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” resim ve şiirlerde yeniden can bulacak

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“BİR ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE” resim ve şiirlerde yeniden can bulacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin