“ANNE-BABA EĞİTİMİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“ANNE-BABA EĞİTİMİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi ile ( RAM)  Gaziantep Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi arasında Kardeş Kurum Anlaşması yapıldı.

Özel Sanko Okulları Kongre Salonunda düzenlenen “Anne-Baba Eğitimi” kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mesude Atay seminer verdi.

Seminere AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, (RAM) Müdürü Mehmet Tokmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Nadiri, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mesude Atay  Doğu Akdeniz Üniversitesi Gaziantep temsilcisi Hakan Çayırğan çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

“Anne-Baba Eğitimi” konulu seminerde konuşmacı olarak katılan Mesude Atay; “Anne ve Baba Eğitimi” programlarının yaygınlaştırılmasının gerektiğine inanıyorum. Aslında bu seminerlerde salonun dolu olmasını hep ümit ediyorum. Katılım ne kadar çok olursa o kadar çok anne-babaya ulaşırız ve verdiğimiz eğitimler yerini bulur.

ÇOCUKLARI GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ

Çocukları görmek istediğimiz şekilde görmeye çalışıyoruz, onlarda değişim istiyorsak bu sınıflandırmadan mutlaka soyutlanmalıyız. Değişim altında yatan ve huysuz olarak nitelendirdiğimiz isyanı, ‘Beni dinlemiyorsunuz’ diyerek örtmeye çalışmamalıyız. Aslında çocuklar her şeyin farkında. Annenin sürekli olarak evin içinde çalışması çocuğu huzursuz etmektedir. Halbuki çocuğun evin içinde sevgiye ve birlikte oynamaya ihtiyacı vardır” dedi.

TELEVİZYON ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Televizyonun olumsuz etkilerine de değinerek, evin içinde büyük bir canavar olduğunu söyleyen Doç. Dr. Atay sözlerini şöyle sürdürdü: ‘TV, hem anne-baba hem de anne, baba ve çocuk arasındaki iletişimi olumsuz yönde etkilemektedir. Bilgisayarlar da öyle. Çocukların çok sevdiği ‘evcilik oyunu’, TV ve bilgisayarlardaki atari oyunları ile yok edildi. Halbuki günümüzde çok iyi ve kaliteli çocuk kitapları var. Küçük yaşta çocuklarımıza okuma zevkini aşılayamazsak, okumayan bir toplum haline geliriz. Günümüzde ‘Ağlamayan çocuğa meme verilmez’ atasözünün adeta çocuklara uygulandığını, bunun ise çok yanlış olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Atay, ‘Çocuğun en büyük rüşveti ağlamaktır. Ağladıkça anne ve babasından istediğini mutlaka koparacaktır duygusunu yok etmemiz gerekmektedir. Çocuk ağlamasın diye her isteğini yerine getirmemiz çok yanlış. O anda çocuğu ağlamasından kurtulma adına verdiğimiz ödünle, çocuk büyüdükçe her istediğini almak için çok değişik yöntemlere başvurmaya alışacaktır. Çocuk yetiştirmek, büyütmek çok ince bir sanattır. Bir danteli örerken yapılan bir hata nasıl ki o dantelin güzelliğini bozuyorsa, çocuğu yetiştirirken yapılan bir hata da onu ömür boyu etkileyecektir. Atay annenin evdeki mutsuz ve sürekli çalışan halini karikatürlerle anlattı. Babanın ve annenin ilişkisini karikatürlerle gözler önüne seren Atay katılımcılardan büyük alkış aldı.

EĞİTİMLE OLAN HER ADIMI DESTEKLİYORUM

Özel Sanko Okulları konferans salonunda düzenlenen programa katılan Mehmet Erdoğan; “
Doğu Akdeniz Üniversitesi yakından biliyor ve tanıyorum. Bu nedenle Eğitimle ilgili olan her adımı her zaman destekliyorum ve bugünde bu destek için buradayız. Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz dünya Türklüğünün önemli liderlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Başbuğu olarak gördüğümüz Rauf Denktaş için de üzüntü içerisindeyiz. Büyük bir Türk önderini kaybettiğimizi düşünüyorum. Kendisi adeta Kıbrıs’ın Atatürk’ü idi. Kıbrıs yıllar boyu onun 88 yıllık hayatında hep güven buldu. Dr. Fazıl Küçük ile beraber Kıbrıs’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için hürriyeti için, orada yaşayan soydaşlarımız ve kardeşlerimizin mutluluğu için mücadele eden ulu bir liderdi. “Anne-Baba Eğitimi” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Mesude Atay’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi arasında imzalanan “Kardeş Kurum” anlaşmasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Özel Sanko Okulları konferans salonundaki etkinliğin ardından katkılarından dolayı Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Fikret Atak, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdül Halim Ünverdi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz,  (RAM) Rehberlik Araştırma Merkez Müdürü Mehmet Tokmak ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Gaziantep Temsilcisi Hakan Çayırgan’a Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“ANNE-BABA EĞİTİMİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin