“Yevmiye Defterlerinin Kapanış Onayı İçin Son Gün 30 Haziran”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yevmiye Defterlerinin Kapanış Onayı İçin Son Gün 30 Haziran”Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tacirlerin 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca yevmiye defterlerinin kapanış onaylarını herhangi bir idari para cezası ile karşı karşıya kalmamak için 30 Haziran 2014 tarihine kadar yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

Bakan Yazıcı, Yeni Türk Ticaret Kanununun şirketlerin tutmakla yükümlü olduğu defterlerin açılış ve kapanışlarına ilişkin önemli düzenlemeler ihtiva ettiğini belirtti. Süreç içerisinde, özellikle defterlerin kapanış onaylarına yönelik olarak Kanunda iki kez değişiklik yapıldığını kaydeden Yazıcı, “Kanunun yayımlandığı dönemde bütün ticari defterler açılış ve kapanış onayına tabi kılınmıştı. Daha sonra yapılan değişiklikle, kapanış onayı sadece yevmiye defteri ve yönetim kurulu karar defteri ile sınırlı tutulmuştur. Bu defterlerin kapanış onaylarının ise, izleyen faaliyet döneminin üçüncü ayının sonuna kadar yaptırılması öngörülmüştür. Bu yıl yaptığımız yeni bir düzenleme ile söz konusu süreler yeniden belirlenmiştir. Buna göre, tacirlerimizin yönetim kurulu karar defterlerini izleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar; yevmiye defterini ise izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar notere tasdik ettirmeleri gerekmektedir.”  diye konuştu.

Özel hesap dönemi olmayan şirketlerde yevmiye defterinin kapanış onayının son gününün 30 Haziran 2014 olduğunu ve tacirlerin son günü beklemeden kapanış onaylarını yaptırmaları gerektiğini belirten Yazıcı, “30 Haziran 2014 tarihi son gün. Bu tarihe kadar yevmiye defterinin kapanış onayının yaptırılması gerekiyor.

Aksi takdirde tacirlerimiz, hem idari para cezasına muhatap olacaklar, hem de bu defterleri ticari davalarda lehlerine kullanma imkanını kaybedecekler. Çünkü, kapanış onayı yapılmamış defterler ticari davalarda delil olarak kabul edilmemektedir.” dedi. Bakan Yazıcı, kapanış onayı yapılmayan defterlere yönelik uygulanacak idari para cezasının 2014 yılı için 4 bin 481 TL olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Yevmiye Defterlerinin Kapanış Onayı İçin Son Gün 30 Haziran”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin