1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlu olsun

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Muhasebeciler  haftası bugün Demokrasi meydanına saat 10.00 çelenk koyma töreniyle başlayacak.Bir hafta sürecek Muhasebeciler Haftası dolayısıyla bir bildiri yayınlayan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu şu açıklamayı yaptı:

“1-7 Mart muhasebeciler haftası.  Mesleğin yasalarla adının konulduğu gündür.  Muhasebe camiası için yeni bir dönemin başladığı günün adıdır. Hiçbir yerde zikredilmese de;  101 bin meslek mensubu ekonominin nabzını elinde tutmaktadır.  Muhasebeciler camiası; Gerek vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde ve gerekse devletin en önemli gelir kaynağı olan verginin hesaplanması ve tahakkukunda, önemli görevleri yerine getirerek, taşıdığı misyonun ve yüklendiği sorumlulukların bilincindedir.  Devlet harcamalarının en büyük kaynağı vergidir. Vergiyi veren mükellefe en büyük yardımcı ruhsatlı muhasebecilerdir. Bu bağlamda; mükelleflerimizin zor durumda kalmamaları için mutlaka 3568 sayılı yasayla ruhsat almış muhasebecilerle çalışmaları ve onlarla hizmet sözleşmeleri yapmaları gerekmektedir.

Muhasebe ruhsatı olmayan sözde muhasebecilere defterlerini tutturup, muhasebe işlemlerini yaptıranlar kanun nezdinde usulsüzlük yapmış olacakları gibi kendilerini haklı gösterecek yasal dayanağı da olmayacaktır. Bizler büyük bir meslek camiasının sorumlu bireyleri olarak, “bilimin ve bilginin” ışığında her türlü zorluklara rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Çağdaş ülkeler topluluğu arasında saygın bir yere yükselmemizin ancak Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlerden geri adım atmadan,  Demokrasi ve insan hakları konusunda gerekli açılımları yaparak, kalıcı bir barış ortamı yaratmaktan geçtiğinin bilincindeyiz.  M.Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızda önemli misyon yüklenmiş meslek mensupları olarak bizler,her zaman Demokratik Cumhuriyet değerlerinin kararlı savunucuları olduk. Olmaya devam edeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kutlu olsun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin