100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTUÇYDD VE Minik kalpler Anaokulu işbirliği ile Mustafa Marangoz Anaokulu’nda tefriş edilen anasınıfının açılışı, çok sayıda velinin ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Minik Kalpler Anaokulu öğrencilerinin 100 günde kumbaraya atarak biriktirdikleri 1 TL. 1 anasınıfı olarak geri döndü, ÇYDD ile Minik Kalpler anaokulunun ortaklaşa düzenlediği proje ile dördüncü anasınıfını açmış olmanın haklı gururunu yaşadılar.

Mustafa Marangoz İlköğretim Okulu Anasınıfı açılış törenine ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Gaziantep Şube Başkanı Ayşe Ertürküner, üyeler, Minik Kalpler Ana Okulu Müdürü Gülsüm Ferda Güzelhan, Okul Kurucusu Seçay Daysal Çukurova ÇYDD Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTUÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcı Nihal Kızıl, geçtiğimiz günlerde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel hediyeyi verdiğimize inanıyorum diyerek, çocukların Anaokulu’ndan Üniversite sürecine kadar her aşamada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nden destek alabileceklerini belirtti.

Kızıl; “ ÇYDD olarak eğitime katkı vermekten çok mutluyuz. Bizim derneğimiz Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda çağdaş bir topluma ulaşmak için çalışıyor. Açılan bu anasınıfı ile birlikte yaklaşık olarak 800 tane ana sınıfı açmış olduk. Türkiye’de ana sınıflarının bir gereksinim olduğunu dünya ortalamalarına bakarak ÇYDD ortaya koymuştur. Biz yola çıktığımızda Türkiye’de ana sınıfı ortalaması %8’idi, bugün bu oran çok yükseldi. Biz Türkiye olarak %90 olan dünya ortalamasının halen çok gerisindeyiz ve çok ilerlememiz lazım ve bunun için okul öncesi eğitimden vazgeçilmesini istiyoruz. Bu nedenle 4+4+4 olmasın istiyoruz. Daha okul çağına gelmemiş çocuklarımız okul öncesi eğitimden mahrum edilmesin.  Türkiye’de kuruluşu bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin adından da anlaşılacağı üzere sivil ve bağımsız olması gerekiyor. Ben ülkemizde demokratik yapıda olan, güdümlü olmayan sivil toplum örneklerinin çok az olduğunu düşünüyorum. Ancak var olan gerçek sivil toplum örgütlerinin de toplumu ve ülkesi için birçok şeyi yapmaya çalıştığını fark ediyorum ve ÇYDD’nin de bu örneklerin en başında olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız için Minik Kalplerle el ele vererek açılışını yaptığımız bu anasınıfının hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTUGaziantep ÇYDD Başkanı Ayşe Ertürküner ise yaptığı konuşmada, “Açılan ana sınıfının donanımlı ve çok güzel bir anaokulu olduğunu söyleyerek bunun devamının geleceğini söyledi. Ertürküner; “Gaziantep ÇYDD olarak genel merkezimizin 6 yıldır yürüttüğü proje kapsamında biliyorsunuz Bahattin Teymur İlköğretim Okulunda tam donanımlı bir kütüphane kurduk. Açılan bu kütüphanede bulunan 7000 kitabın bir kısmını, Gaziantepli yazarımız Lütfiye Aydın, bir kısmını ÇYDD Genel Merkezi bir kısmını ise halkımız ve üyelerin desteği ile temin ettik. Belediyelerimiz ve Valiliğimiz de bize yayınlarından verdiler. Bu kütüphanelerin ileride denetimlerini de yaparak faal olup olmadığını kontrol edeceğiz. Bazı okullarımızda bu kütüphanelerin kapalı olduğunu duyduk ve çok üzüldük. Anaokulu açılışımızı da ÇYDD Genel Başkan Yardımcımız Nihal Kızıl’ın destekleri ile yapıyoruz, kendilerine katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTUMinik Kalpler Ana Okulu Müdürü Gülsüm Ferda Güzelhan, “Okullarının kuruluşundan bugüne sosyal projelere imza atan bir okul olduğunu ve  çalışma alanlarının okul öncesi eğitim olduğunu söyledi.  Güzelhan; “Biz okul olarak hamurun ilk şekli olduğumuz için çocuklarımız da bu yaşta toplum bilinci oluşsun istiyoruz. Dönem başında 100 gün ve 100 sayısı projesi adında bir proje başlattık. Ebeveynlerimizin desteği ile her gün 1 TL alarak gelen çocuklar yüzüncü gün sonunda 100 TL’sini biriktirmiş oldu. Buradaki amacımız tabiî ki şuydu, bunu biriktirirken çocukların 100 rakamını somut olarak öğrenmesiydi.  Biz her yıl bir proje yapıyoruz ve bu bizim 4.projemizdi. Geçtiğimiz yıl 5 kişiye tekerlekli sandalye verilmişti. Bu sene Gaziantep ÇYDD ile yaptığımız proje kapsamında çocuklarımızda toplum bilinci oluşturmayı hedefledik. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için, Damlaya Damlaya göl olur atasözü ve deyimini yaşayarak, eğlenerek ve hissederek öğrenmelerine katkıda bulunmaya çalıştık. Projedeki asıl hedefimiz;  Hep birlikte olursak birçok güzel şeyi başarabiliriz konusunu öğrencilerimize aşılamaktır” dedi.

Mustafa Marangoz İlköğretim Müdürü Mürsel Öztürk, bünyelerinde bulunan ve tefrişi gerçekleştirilerek açılan anasınıfımız öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. Katkılarını esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Minik Kalpler ve Mustafa Marangoz Anasınıfı öğrencileri Afacan Grubunun 100. yılı kutlu olsun yazılı pastayı keserek anasınıfının açılışını kutladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
100 MİNİK KALP ANASINIFINDA BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin