100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 2 Okul İle Yüzde 100 Destek

featured
Gaziantep’te, 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin İlk Tören Şehitlikte Düzenlendi,
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasına Şölen Çikolata tarafından iki okul ile destek verildi.

Hayırsever Çoban ailesi tarafından Düztepe Mahallesine kazandırılacak iki okul için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırseverler Ali Çoban, Zeynep Çoban, Züleyha Çoban ve Döndü Şahin katıldı.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasına Şölen Grubu tarafından iki okul ile destek verildiğini söyledi.

100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 2 Okul İle Yüzde 100 Destek

Gaziantep’in eğitim alanında bazı eksikliklerinin olduğunu ve gönlü geniş Çoban ailesinin bu eksiklikleri giderme noktasında destek verdiklerini belirten Vali Gül, “Çoban ailesi, insani duygularını her zaman her şeyin üstünde tutmuş gönlü geniş bir aile. Allah tuttuklarını altın etsin. Gaziantep’te de eğitim anlamında bir takım sıkıntılar vardı. Valiliğimizce başlatılan 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyamız kapsamında 100 tane hayırsever arıyorduk. Şölen Grubu, bu noktada iki okulu yaptırmaya talip oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Seneler önce ailenin yaşadığı ve bugün iki okulun kazandırılacağı bu mahallede yetişen çocuklarımız, inşallah seneler sonra bu yapılanları örnek alarak yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi manevi değerlerimizi geleceğe taşıyacaklar. Allah hayırlarını kabul etsin. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Çoban ailesinin şehre iş, aş üreterek markalaşmayı öğrettiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kendilerine müteşekkiriz. Bir taraftan iş, aş üretirken bir taraftan da atılan bu imzalar ile çocukların yaşamına dokunuyor, onların yetişmesini sağlıyorlar. Veren el olmanın önemini anlatıyorlar. Eğitim alanında yapılan bu çalışma bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Bugün kandil, Rabbim gönüllerindekini versin. Allah sayılarını arttırsın” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Düztepe Mahallesi’nde çok ciddi okul ihtiyacımız vardı. Bugün imzalanacak protokol ile 32’şer derslikli iki okul, mahallemizin bütün okul ihtiyacını karşılayacak. Hayırseverimize bunu sahiplendiği için şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Hayırsever Ali Çoban, anne ve babasının seneler önce Düztepe Mahallesine yerleştiklerini ve kendilerinin çocukluklarının burada geçtiğini dile getirerek yetiştikleri mahalleye iki okul yaptırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Hayırseverler Zeynep Çoban, Züleyha Çoban ve Döndü Şahin ise okulların Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmalar sonrasında, Şahinbey İlçesi Düztepe Mahallesinde yaptırılacak 32 derslikli İlkokul ve 32 derslikli Ortaokul için imzalar atıldı. Söz konusu okulların isminin ise Zeynep Çoban İlkokulu ve Asef Çoban Ortaokulu olacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 2 Okul İle Yüzde 100 Destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin