100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 32 Derslikli Okul Desteği

featured
100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 32 Derslikli Okul Desteği, Gaziantep, Okul, Gaziantep, Haberler, Gaziantep
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 32 Derslikli Okul Desteği

Gaziantep’te, eğitim alanında her gün yeni bir yatırım programa alınırken bu yatırımlardan bir kısmı kamu eliyle bir kısmı da hayırsever destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyası ise hayırsever destekleri ile hayata geçirilen bir Gaziantep Modeli projesi. Proje ile Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde 100 okulun Gaziantep’e kazandırılması hedefleniyor.

Gaziantep Modeli ile başlatılan kampanyaya yeni bir destek de Ateşsönmez Kimya ailesinden geldi. Hayırsever Ateşsönmez Kimya tarafından yapılacak nakdi bağış karşılığında Beykent Mahallesi’nde bulunan Yeşiltepe İlkokul/Ortaokulu’na, hayırsever Raif Ateşsönmez’in geçen sene vefat eden oğlu Mesut Ateşsönmez’in ismi verilecek.

100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 32 Derslikli Okul Desteği

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep’in tekli eğitime geçmesi noktasında çok önemli bir yol katedildiğini dile getirdi.

Gerek Milli Eğitim yatırımları gerek hayırsever destekleri ile tekli eğitime adım adım yaklaşıldığını belirten Vali Gül, “Ateşsönmez ailesine teşekkür ediyor, merhum evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Burada aslında çok güzel bir birliktelik var. Dede, oğul, torun var. Ailemiz bir taraftan yaptığı hayırlar ile vefat eden aile bireylerinin adını yaşatırken aynı zamanda da sanayide çok güzel işlere imza atıyorlar. Gaziantep, tekli eğitime geçmeye hiç bu kadar yakın olmamıştı. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları hem de bu 100 hayırseverimiz ile birlikte inşallah 2023’e kadar bu sorunumuz tamamen ortadan kalkacak. Buna destek veren hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ateşsönmez ailesi benim için özel, çok kıymetli bir aile. İstihdam, ekonomi, ihracat üreten bir aile, daha da önemlisi kardeşlik üreten bir aile. Koronavirüs başladığında bizi aradılar ve size ne kadar sabun gerekiyorsa gönderelim dediler. Bu sabunları aldık ve hazırladığımız hijyen paketlerinin içerisine ekleyerek vatandaşlarımıza dağıttık. Böyle özel bir aile. Bu imzalar ile ise Mesut kardeşimizi unutmadığımızı, hatırladığımızı, yanımızda olduğunu görüyoruz. Yarın bizler de burada olmadığımızda yapılan bu çalışmalar hatırlanacak. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun” dedi.

Beykent Mahallesinin her geçen gün büyüyen gelişen bir mahalle olduğunu söyleyen Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, böyle bir eğitim yatırımını Gaziantep’e kazandırdıkları için hayırsever aileye teşekkür etti.

Ateşsönmez ailesinin hayır yapmak isteği ile kendilerine geldiklerini belirten Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aileye teşekkür ederek, “Böylelikle Büyükşehir Belediyemiz ile daha önce okul yapımı için belirlediğimiz bir alanı daha hizmete almış olduk. İnşallah hayırlara vesile olur.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ise komşusu olan Ateşsönmez ailesinin daveti üzerine bu anlamlı günde yanlarında olmak istediğini dile getirerek şehre kazandırdıkları kalıcı eser için aileye teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasına vermiş oldukları destekler için hayırsever aileye teşekkür etti.

Geçen sene vefat eden oğlu Mesut Ateşsönmez adına okulu yaptırdıklarını ifade eden hayırsever Raif Ateşsönmez ise “17 Kasım 2020’de oğlumu kaybettim. Oğlumun adını yaşatmak için, ona yakışır 32 derslikli bir okula talip oldum. Çok şükür o da bize nasip oldu. Allah, memleketimize milletimize hayırlara vesile kılsın” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında hayırsever Raif Ateşsönmez’in yanı sıra aile bireylerinden olan Engin Ateşsönmez, Gülfer Ateşsönmez, Burak Ateşsönmez’in de yer aldığı protokolün imzaları atıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 32 Derslikli Okul Desteği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin