16 BİN İŞLETMEYE MÜJDE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 BİN İŞLETMEYE MÜJDEBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB’den ödeme bekleyen 16 bin KOBİ’ye yılbaşına kadar 104 milyon lira destek sağlanacağını açıkladı. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında durdurulan desteklerin yeni yılda ödeneceğini açıklayan Bakan Ergün 16 bin işletmenin yüreğine su serpti.


Bakan Ergün, Kanal 24’te katıldığı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, KOBİ’lere yönelik yeni yıl müjdesi vererek, KOSGEB’den destek bekleyen 16 bin civarında KOBİ’ye 2012 yılı sonu itibariyle ödeme yapılacağını açıkladı.

KOSGEB’in KOBİ’lere ve girişimcilere verdiği Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Genel Destek Programı ile Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı desteklerinden yararlanmayı bekleyen 16 bin işletme olduğunu belirten Bakan Ergün, şunları kaydetti: ”16 bin işletmemiz, yıl bitiyor, bu desteği hak ettik ama yararlanabilir miyiz, bütçe imkanları bize elverecek mi diye bir beklenti içindeydiler. Onların beklentisi dün akşam itibariyle gerçekleşmiş oldu. Maliye Bakanlığımız da yedek ödenekten bu destekler için bize ayrıca para aktarmıştır. Yani, yarından itibaren, bu 16 bin işletme desteklerini alabilecekler, KOBİ’lerimiz için hayırlı olsun. Bunlar, 2012’nin son ikinci yarısında başvuran ve hak kazanan, 16 bin işletme yılbaşı gelmeden desteklerine kavuşmuş olacak.”

Bakan Ergün, 2013 yılında da KOBİ’ler için desteklerin devam edeceğini belirterek, şunları ifade etti:

”Belki KOBİ’ler için finansmanla ilgili bazı destek modellerini de geliştirme imkanımız olabilir. Çünkü, 2013’te ekonominin ihracat odaklı büyümesinin yanına biraz da iç pazarı da genişleten, iç pazarda hareketlenmeleri sağlayan bazı destek mekanizmalarını getirmemiz mümkün olacaktır. Onun için KOBİ’ler için 2013 yılında da yeni destek mekanizmaları, özellikle kredi faiz desteği gibi bir takım mekanizmalarla çok sayıda KOBİ’ye destek verme imkanımız olacak. Önümüzdeki yıl için bizim yaklaşık 500 milyonluk bir bütçemiz var. KOSGEB’te, bu 500 milyonluk bütçeyi KOBİ desteklerine harcıyacak ama paraya, ilave kaynağa ihtiyacımız olduğunda da ilave kaynak için tabii ki Hazineyle, Maliyeyle birlikte çalışacağız. Eğer ilave kaynak imkanı olursa onları da KOBİ’lere aktaracağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
16 BİN İŞLETMEYE MÜJDE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin