19 MAYIS COŞKUSU HİÇ BİTMEYECEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 MAYIS COŞKUSU HİÇ BİTMEYECEKAtatürkçü Düşünce Derneği tarafından 19 Mayıs kutlamalarının küçültülmesini protesto etmek amacıyla Demokrasi Meydanında davullu, zurnalı şölen havası içerisinde bir kutlama töreni düzenlenecek.

19 Mayıs kutlamalarının farklı bir şekle sokularak, kutlamaların küçültülmesini protesto etmek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şubesi tarafından 19 Mayıs’ta davullu-zurnalı şölen havası içerisinde bir kutlama töreni düzenlenecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çatısı altındaki kutlamalara Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve pek çok sivil toplum örgütü ile meslek odaları ve bazı partilerde destek verecek.

19 Mayıs Cumartesi günü saat 15:30’da Demokrasi Meydanı’nda yapılacak kutlama programıyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sevilay Kale, 19 Mayıs’ın kendileri için bu yıl daha önemli ve daha anlamlı hale geldiğini belirterek, her yıl yaşanan ancak hükümet tarafından iptal edilen coşkulu kutlama törenlerini, daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

ATATÜRK UNUTTURULMAK İSTENİYOR

Yıllardır düzenlenen ve aylar öncesinden hazırlık yapılan kutlamaların bu yıl stadlarda yapılmayacağını hatırlatan Sevilay Kale “Bu yıl geçmişten gelen ve yıllardır uygulanan, aylar öncesinden coşkulu ve sevinçli hazırlıkların yapıldığı stadlarla yapılan 19 Mayıs Gençlik Bayramı  kutlamaları kaldırılmış. Yerine bu  kutlamalar küçültülerek, okullarda kutlamaya dönüştürülmüştür. Neden olarak ise; “Öğrencilerin derslere ilgisinin azalması, motivasyonlarının düşmesi”  gösterilmektedir. Bu neden biz Atatürkçüleri tatmin etmemektedir. Perde arkasındaki nedeni biz Atatürkçüler biliyoruz. Yapılmak istenen,  Mustafa Kemal Atatürk’ü ,  onun Kurtuluş Savaşımızdaki kurtarıcı rolünün ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu olduğunun, devrimci kimliğinin unutturulmasıdır.

COŞKULU BİR ŞENLİK OLACAK

Her yıl yaşanan coşkuyu bu yılda yaşatmaya kararlıyız. Atatürk ve Kurtuluş savaşı tarihinin zaman içinde silinmesi anlamına gelen bu uygulamayı protesto etmek için Atatürkçü Düşünce Derneği çatısında, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik birliği ve pek çok Sivil Toplum Örgütleri,  Meslek Odaları ve partilerin desteğiyle  birleşerek bir 19 Mayıs şenliği düzenlendi. Şehitlerin ve gazilerin kanlarıyla yazılan Kurtuluş Savaşını, sömürgeci Devletlerin yüzüne inen bu şanlı  tokatı, Mustafa Kemal Atatürk’ ün yüceliğini, dahiliğini ve yaptıklarını hep hatırlamak ve hatırlatmak amacımız. Mustafa Kemal Atatürk’ ün varlığını neredeyse yok sayan bir şekilde tarihimizi unutturarak yeniden yazma  gayretlerine  bu gizli kültür,  tarih istilasına karşı durmak bu vatan topraklarında yaşayan her vatandaşın görevi olduğuna inanıyoruz. Bu inançla,  tüm halkımızı, tüm Gazianteplileri, tüm Atatürkçüleri, bu göreve çağırıyoruz. 19 mayıs Cumartesi saat 15.30 da Demokrasi meydanında, marşlarla, bayraklarla, davul zurnalarla, Türkiye Cumhuriyetinin doğuşu anlamına gelen bu günü kutlamak için meydanlarda buluşmayı diliyoruz.  Çocuklarımızla, eşlerimizle, arkadaşlarımızla, bu bayramımızı kutlayalım.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
19 MAYIS COŞKUSU HİÇ BİTMEYECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin