2013 YILI HÜSRANLA GEÇTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2013 YILI HÜSRANLA GEÇTİTürk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Şehit Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda düzenlediği basın açıklaması ile sağlık çalışanları açısından 2013 yılını değerlendirdi.

Kazak şu ifadelere yer verdi:

Bir yılı daha geride bıraktık. Geçen bir yılın muhasebesini yaptığımızda sağlık çalışanları için bu yılın hüsranla geçtiğini söyleyebiliriz.

Hâlbuki 2013 yılının başında Sağlık Bakanı değişmiş ve yeni bir bakan göreve başlamıştı. Bizde eski bakanın 11 yıllık sürede sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırıcı bir çalışmaya imza atmadığını ve sınıfta kaldığını belirtmiştik.

Göreve gelen Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapmasını talep etmiş, bu yönde çalışmalara ağırlık vermesini beklediğimizi söylemiştik.

Maalesef aradan geçen 1 yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş, çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır. Sayın Mehmet Müezzinoğlu’da sağlık çalışanları için bir adım atmamıştır. Halefle selefin bir farkının olmadığını göstermiştir.

2013’de döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmemiş, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebimiz görmezden gelinmiştir.

Bu sorunları çözmek yerine 2013 yılında riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin alın terleri ve emekleri ellerinden alınmıştır.  Hizmet verdikleri sürelerde riskli birim katsayısından yararlandırılmaları sonlandırılmıştır.

Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalıştırılarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir.

Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir.

Görevde yükselme sınavında barajı geçen ama atanmayan 2351 kişinin feryadı, 21 bin hizmetlinin sesi duyulmamıştır. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir.

Şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili caydırıcı düzenlemeler hayata geçmemiş, 2013 ilk 8 ayında 7 bin 287 sağlık çalışanı şiddete uğramış ve şiddet son hız devam etmiştir.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak yerine onlara nöbet tutun denmiştir.  Binlerce sağlık çalışanı atama beklerken Yunan doktorlar davet edilmiş, hastanelerde Kürtçe tercüman istihdamı ile kamuda ikinci dilin önünü açacak art niyetli açıklamalar yapılmıştır.

Tüm bunların üstüne malum sendikada Toplu sözleşmede hükümetin önerdiğinde bile daha düşük bir zamma imza atarak, sağlık çalışanlarının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olmuşlardır.

Yüzde 3+3 yerine yıllık 123 TL’ye evet diyenler doktorların bir yılda sosyal yardımlarda dâhil olmak üzere sadece yüzde 3.3 Ebe, Hemşire ve sağlık çalışanlarının ise yüzde 5.9 zam almalarına neden olmuşlardır.

Sabit ek ödeme, Enflasyon farkı, aile yardımı ve benzeri ücretlerde de 1.5 yıl zam yapılmamasına evet diyerek bu zararı katmerli hale getirmişlerdir.

Kısacası 2013 yılı görüldüğü gibi sağlık çalışanları açısından hüsranla geçmiştir. 500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır.

Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmalar yapılacağı bir yıl olur.

Bu temenni ile tüm sağlık çalışanlara yeni yılın hayırlar getirmesini umut ediyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2013 YILI HÜSRANLA GEÇTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin