25 Aralık Hastanesi’nde Kök Hücre bağışı iki kişiye umut oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi  Opr.Dr. Mehmet Emin Türk’ün talebi ile oluşturulan kök hücre farkındalığı ile  toplanan bağışlar  2 kişiye umut oldu.

25 Aralık Devlet Hastanesi ve Kızılay işbirliği ile geçtiğimiz Ocak ayında Kök Hücre Bağışı’na dikkat çekmek amacıyla eğitim verilmiş ve gönüllülerden kök hücre bağışı toplanmıştı.

Yaklaşık 300 hastane çalışanının verdiği kök hücre bağışlarından 2’si için bakanlıktan olumlu dönüş yapıldı.  Başhekim Opr.Dr. Mehmet Emin Türk, “ Kök hücre bağışına farkındalık oluşturmak adına böyle bir projeye imza attık, hayat kurtaralım dedik. Başlattığımız bağış kampanyası sonrasında 2 personel bağışçımızda eşleşme oldu. Umutluyuz, bağışçılarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Kan Merkezinden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Akhan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ Bağışlarımız sonrasında 2 dönorun eşleşmiş olması bizler adına gurur verici. Bu gururu yaşarken kan bağış noktalarında kök hücre bağışı alınması adına da önerimiz var. Kızılay kan bağış noktalarında kök hücre bağışı adına da formlar olmasını da talep ediyoruz. Kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlarımızın kök hücre bağışı hakkında bilgilendirilmesi, kök hücre bağış sayılarının artmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Umut Deniz, “ Gaziantep’te sadece 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde farkındalık oluşturmak adına 300 civarında çalışanımızdan kök hücre bağışı topladık. Kızılay’ın bize dönüşü ile 2 hastane çalışanımızın verdiği kan örneğinin ihtiyaç sahibi 2 hasta ile eşleştiği belirtildi. Kök hücre bağışlarında nadir olan bu eşleşme sayısı bizleri sevindirdi. Hastane çalışanlarımız tekrar kan vererek testlerden geçecek.” diyerek yaşadıkları sevinci dile getirdi.

Hemovijilans Hemşiresi Nimet Kahraman Karakuş’da yaptığı konuşmada vatandaşları bağış yapmaya çağırarak şunları söyledi,  “ Kan bağışı ve kök hücre bağışı konusunda hassasiyetlerimizi her zaman dile getiriyoruz. Fakat vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi çok önemli. Her an herkesin başına gelebilecek olan bir durum adına hem kan hem de kök hücre ihtiyacı bağışlar ile sağlanıyor. Vatandaşlarımızı bağış yapmaya çağırıyoruz”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
25 Aralık Hastanesi’nde Kök Hücre bağışı iki kişiye umut oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin