“25 Aralık Ruhuyla Yaşıyoruz”

featured
“Eegemnelik Kayıtsız Şartsız Milletindir”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kahraman atalarının bıraktığı mirası layıkıyla taşımaya gayret gösterdiklerini vurgulayan GTO Başkanları, Milli Mücadele döneminde yaşanan emsalsiz zorluklara rağmen gösterilen destansı direnişi bir an olsun unutmadıklarını ve 25 Aralık ruhuyla yaşamaya devam ettiklerini söyledi.

Gaziantep’in bugünkü başarısının geçmişten gelen mücadeleci ruha bağlı olduğunu belirten Başkanlar, yayımladıkları mesajda şunları söyledi:

“Ticari başarılarımızı her platformda dile getiriyoruz. Bunu Türkiye’de bilmeyen yok. Pek çok veriye baktığımızda Türkiye’nin iki, hatta üç katı büyüyoruz. Bu başarı şans eseri değil. Birden bire ortaya çıkan bir durum da değil. Bu başarıyı açıklamak için 10 değil 100 yıl geriye gitmemiz gerekir. Şahin Beyler, Karayılanlar, Şehit Kâmiller, Özdemir Beyler, Yirik Fatmalar, Seyit Ahmetler, Tüfekçi Yusuflar ve nice binlerce isimsiz kahramanlar… Bu başarının şifreleri 100 yıl öncesinde gizlidir…

"25 Aralık Ruhuyla Yaşıyoruz"

Güzel memleketimiz 99 yıl önce bugün düşman işgalinden kurtulmuştur. O kurtuluşun öncesindeki mücadeleleri anlatacak kelimeler de yetersizdir. Şehrin 4’te 1’i… 6317 şehit! Geriye kalanlar gazi… 11 ay süren açlık, kloroformsuz ameliyatlar, tükenmiş tıbbi ve askeri ekipmanlar, mühimmatlar… Yer altında devam eden çatışmalar; kadın, erkek, yaşlı, genç topyekûn şehadete yürüyen isimsiz kahramanlar… Zorluğun ve düşmanın her türlüsüne karşı mücadele verdi bu şehir. Bir an olsun yılmadılar. Fişek bitti fişek ürettiler, aş bitti zerdali çekirdeği yediler fakat bir an olsun dahi yılmadılar. Tam 11 ay direnerek kurtuluştan önce ‘Gazi’ oldular…

İşte o günün ruhuyla bugün de başarıyorlar. O günün mücadele azmi bugün de hiçbir değişikliğe uğramadan devam ediyor. Genetik kodlarımıza işlemiş zorluklarla mücadele ruhu Gazianteplilerin bugünkü başarısının sırrıdır. Vatanı, namusu, bayrağı, toprağı çok çok iyi biliyoruz. Biliyor ve bu uğurda daha güçlü bir Türkiye için yılmadan, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın!

Milli Mücadele döneminin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, isimsiz kahramanlarımızı büyük bir minnetle anıyoruz…”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“25 Aralık Ruhuyla Yaşıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin