3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ KUTLANDI…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ KUTLANDI…3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Gaziantep Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyonunda Yürüyüş Etkinliği düzenlendi.

Pek çok kurum ve kuruluşun destek verdiği yürüyüş etkinliğine çok sayıda vatandaş da katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen konuşmasında “Teknolojinin gelişmesi nedeniyle çocuklarımız yeterli egzersiz yapmamakta dolayısıyla gelecek nesil obezite  ile  karşı karşıya kalma tehlikesindedir.  Buna engel olmak için “Sağlık için Hareket Et” sloganının bir yaşam tarzı olması gerekir.”diyerek obeziteye dikkat çekti.

Gaziantep Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök ise yaptığı açıklamada, dünyada görülen hızlı değişim, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması ve çağımızdaki yaşam koşullarının toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğunu belirtti.

Sağlıklı olmanın temelinde fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenmenin yattığını vurgulayan Karakök, şu konulara değindi:

3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ KUTLANDI…

“Dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü fiziksel hareketsizliktir. Hareketsiz yaşam, günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiren, günlük alışverişini bile artık bilgisayardan yapan bizler için, hastalıklara yol açan önemli risk faktörlerinin başında yer almaktadır. Bilinen bazı yanlışlar da vardır. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu fiziksel aktiviteyi ‘spor’ kelimesi ile eşanlamlı olarak algılamaktadır. Oysaki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak, enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran, farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır.”

Kişilerin tükettiği yemek porsiyonların azaltılması, kısa mesafeye yürüyerek gidilmesi, asansöre binmek yerine merdivenlerin kullanılması ve tuzun az tüketilmesini tavsiye eden Karakök, haftanın en az 3 günü 30 dakikalık yürüyüş ile fiziksel aktivasyon yapılmasını önerdi.

Demokrasi Meydanında başlayan yürüyüş etkinliğine Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey  ve Şehitkamil Kaymakamı İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Şahinbey Belediye Başkanı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü,  Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Gaziantep Üniversitesi  BESYO, Sivil Toplum Kuruluşları, sağlık çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda halk katıldı.

Yürüyüş sonrası Şahinbey Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun  gösterisinden sonra    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hocaları tarafından katılımcılara toplu egzersiz yaptırıldı. Günün anlam ve önemin doğrultusunda elma dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ KUTLANDI…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin