35 BİN KİŞİ SINIRDA BEKLİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

suriye-siniriKilis Öncüpınar sınır kapısında endişeli bekleyiş sürüyor.

Öncüpınar sınır kapısında bekleyen gazetecilere açıklama yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız yaptığı açıklamada Suriye rejiminin saldırılarından kaçan 10 kişinin Azez’de kurulan kamplara yerleştirildiğini söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye rejim güçlerinin Halep’e yönelik başlattığı operasyonun ardından 30-35 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini söyledi.

70 BİN İNSAN GELEBİLİR

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Sınır Kapısı önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sınıra gelen Suriyelilerin Azez’de Kurulu olan kamplara yerleştirildiğini ve ihtiyaçlarının Türkiye’den karşılandığını ifade eden Vali Tapsız, hava saldırılarının sürmesi halinde 70 bin kişinin gelebileceğini belirtti. Öncüpınar’ın karşısında Suriye tarafında 9’uncu kampın da kurulduğunu hatırlatan Tapsız, “Dolayısıyla onları Türkiye’ye alma gibi bir ihtiyacımız şu anda yok. Evlerini terk eden 10 bin civarında insanın ilk gün sınıra geldi. Son 48 saatte ise bu sayı 30-35 bini buldu. Hava saldırılarının devam etmesi halinde en az 70 bin insan gelebilir. Uluslararası toplumun bir konuda irade ortaya koyması gerekiyor. Bu da Rusya’nın sivillere yönelik olarak yapmış olduğu hava saldırılarını bir an önce durdurmasıdır. Bu durduğu takdirde bölgemizdeki olası kitlesel göç olmayacaktır. Bu engellenmiş olacaktır. Rusya’nın sivillere yönelik hava saldırıları devam ederse bölgemize Halep’in kuzeyinden en az 70 bin kişi olmak üzere daha fazla sayıda insanın gelme ihtimali bulunmaktadır. Bunların yaşanmaması için hem rejim güçlerinin, hem de Rusya’nın sivillere yönelik saldırılarını bir an önce durdurması gerekir” dedi.

suriyeli-kilis

Sınırda konuştuğumuz bazı Türkmenlerin en büyük sıkıntısı açlık. Dört gündür yemek yemediğini söyleyen Suriyeli sığınmacı “Suriye’de birçok insan savaşta hayatını kaybetti. Birçoğu ise Türkiye sınırında açlıkla savaşıyor. Çocuk ve kadınların durumu çok kötü. Türkiye sığınmacılara yardım ediyor ancak yeterli değil. Çatışmalarda hala devam ediyor. Rus uçakları ve rejim güçleri saldırılarını arttırdı. En büyük sıkıntı gıda günlerdir yemek yemeyen insanlar var. Kalacak ve barınacak yer yok. Hava çok soğuk ve yağmur yağıyor” dedi.

Öncüpınar sınır kapısında AFAD’a bağlı ambulans ve cenaze araçları zaman zaman sınır kapısından diğer tarafa geçiş yapıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
35 BİN KİŞİ SINIRDA BEKLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin