565 MİLYON 750 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

565 MİLYON 750 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDIİhracatta yükseliş trendini sürdüren Gaziantep’ten, Temmuz ayında yüzde 15,8 oranında artışla 565 milyon 750 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yıl Temmuz ayında geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 15,8 oranında artışla toplam 565 milyon 750 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Temmuz ayında en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu bilgileri verdi:

‘’Ocak-Temmuz dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 oranında artarak 3 milyar 707 milyon 907 bin dolara ulaştı.  2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise Gaziantep’ten 3 milyar 291 milyon 684 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı. Gaziantep, en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 il arasında Ocak-Temmuz 2013 döneminde yüzde 12,6 oranla ihracatını en fazla artıran il oldu.’’

Konukoğlu,  başarılarından dolayı Gaziantepli ihracatçıları ve tüm çalışanlarını kutladı.

‘’BÜYÜK EKONOMİK POTANSİYELE SAHİBİZ’’

Küresel ekonomideki durgunluk ortamı ve zorlu rekabet şartlarına, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen Gaziantepli ihracatçıların var gücüyle çalışmaya devam ettiğini belirten Konukoğlu, yılın ilk yedi ayında ihracatta yukarı doğru çıkışın devam ettiğine işaret etti.

‘’2012 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması’’nda,  Gaziantep’in 71 firma ile İstanbul’un ardından ikinci sırada geldiğini anımsatan Konukoğlu, ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2012 Raporu’’na da Gaziantep’ten giren firma sayısının 23’e yükseldiğini ve listede yer alan ilk 10 il arasında bir önceki yıla göre firma sayısını en çok artıran il olduklarını vurguladı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Ekonominin en önemli aktörlerinden olan Gaziantep, büyük bir ekonomik potansiyel barındırıyor. Her zaman ihracat çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz.  Gidişatımız bu yılsonunda yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracat hedefimizi yakalayacağımızı gösteriyor. Önemli ve dinamik bir sanayi merkezi olan Gaziantep’te, sektörlerimiz bu hedefe ulaşacak güce sahiptir.  Ülkemizin daha hızlı büyümesini sağlamak için ihracatın katkısını artırmaya devam edeceğiz.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
565 MİLYON 750 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin