“8 Şubat, Antep’in “Gazilik” unvanı ile taçlandırıldığı gündür”

featured
"8 Şubat, Antep'in "Gazilik" unvanı ile taçlandırıldığı gündür"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“8 Şubat, Antep’in “Gazilik” unvanı ile taçlandırıldığı gündür”

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 8 Şubat 1921 günü Antep’in şanlı direnişini “Gazilik” unvanı ile taçlandırmasının 101. Yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Gaziantep Haber

CHP İl Başkanı Uçar mesajında; “Şahinbey ve Karayılan gibi kahramanlarımızın öncülüğünde büyük bir zafer kazanan Antep halkı, açlık ve yoksulluğun yanında, 11 ay süren bir bağımsızlık savaşı sürdürmüş ve bağımsızlık mücadelesi uğrunda 6317 şehit vererek Gazi unvanı kazanmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda ve Dünya Harp tarihinde Gaziantep Savunması’nın önemli bir yeri bulunmaktadır. Gazilik Unvanı ve İstiklal Madalyası kazanmanın haklı gururu tüm Gaziantep’lilere aittir.” ifadelerine yer verdi.

UÇAR’ın mesajı şöyle:
“Gaziantep Savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dolu Anteplilerin gerçekleştirdiği bir destan, bir efsanedir. Antep Savunması, Alın teri ile ıslanmış, umutla yeşermiş vatanını işgal güçlerine vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken ‘vatanım, hürriyet’ diyebilen, insanımızın dayanışmasının ve özverili mücadelesinin ürünüdür. Bununla ne kadar övünsek azdır. 8 Şubat, tüm yurtta kahramanlık örneği olan şehrimizin bu onurlu mücadelesini taçlandıran, ‘Gazilik’ unvanına sahip olmamızı sağlayan tarihi bir gündür. Gaziantep mücadeleden bıkmayan, engellerden çekinmeyen ve tarihi boyunca göstermiş olduğu tüm başarılarla Türkiye’ye her zaman örnek teşkil etmiş bir şehirdir. İstiklal Savaşı’nda ortaya koyduğu mücadele gücünü, bugün ekonomik, ticari ve kültürel hayatına da yansıtan Gaziantep, her şartta mücadelesine devam ederek adına ve şanına yakışır şekilde övünç kaynağı olmaya devam edecektir.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM”

8 Şubat 1921 tarihinde TBMM’nin 93 Nolu Kanun’la Antep’ e Gazilik unvanı verdiğini kaydeden Uçar, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ’ün Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi kurtardılar’ dediğini” hatırlatarak, bu anlamlı gün vesilesiyle, bir kez daha Gazilik unvanını ve İstiklal madalyası kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Anlamlı direnişi ile ülkemizin, tarihin ve geleceğimizin gidişatına yön vermiş bir şehrin evladı olarak, bize gazi olmanın onurunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep savunmasını destanlaştırarak bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor tüm hemşerilerimin Gazilik gününü kutluyor, kurtuluş mücadelemizde canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum” dedi.

Gaziantep Sağlık  

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“8 Şubat, Antep’in “Gazilik” unvanı ile taçlandırıldığı gündür”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin