98 yıl önce yanan bağımsızlık meşalesi, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ekici’den 19 Mayıs mesajı:

98 yıl önce yanan bağımsızlık meşalesi, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak

19 Mayıs’ın, işgal, teslimiyet ve esarete boyun eğmeyi reddeden bir ulusun şaha kalkışının yıldönümü olduğunu vurgulayan CHP’li Akif Ekici “98 yıl önce yanan bağımsızlık meşalesi, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak” dedi.

 

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının 98 yıl önce bugün Samsun’a ayak basarak, tarihin en görkemli ve en onurlu bağımsızlık mücadelesini başlattıklarını anımsatan Ekici, “19 Mayıs 1919, vatan topraklarına kasteden, ulusumuzu yok etmek isteyen işgalci emperyalistlerin ve teslimiyetçi zihniyetin yenilgisinin başladığı gün olarak tarihte yerini almıştır” dedi.

Samsun’da yakılan ateşin, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta bağımsızlık meşalesine dönüştüğünü, bu süreçte belirlenen milli ülkünün, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda yol gösterici olduğuna işaret eden Ekici mesajını şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kemal Atatürk, bu milletin büyük bedeller ödeyerek yarattığı Cumhuriyet’imizi, özgüveni yüksek, vatanına büyük bir tutkuyla bağılı, aklın ve bilimin önderliğini benimsemiş genç nesillere emanet etmiştir. Emperyalist güçler ve onların hizmetkârı olan işbirlikçi odaklar, 98 yıllık sürecin birçok evresinde doğrudan yada dolaylı olarak cumhuriyetimize ve onun kuruluş değerlerine saldırmaya devam etmiş, ancak bu karanlık dönemlerde de milletin umudu, cumhuriyetin muhafızı, yine bağımsızlık aşkıyla yetişen gençlerimiz olmuştur. 98 yıl önce yanan bu bağımsızlık meşalesinin, Cumhuriyet’e ve onun değerlerine bağlı genç nesiller sayesinde, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızı düşman işgalinden kurtarıp bize Türkiye Cumhuriyeti’ni miras bırakan atalarımızı, tüm şehit ve gazilerimize saygı ve şükranla anıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
98 yıl önce yanan bağımsızlık meşalesi, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin