Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Gaziantep ve Ostrava kardeş şehir olmalarının 10’uncu yılını kutluyor

Gaziantep ve Ostrava kardeş şehir olmalarının 10’uncu yılını kutluyor

featured
Gaziantep ve Ostrava kardeş şehir olmalarının 10'uncu yılını kutluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep ile Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava şehrinin kardeş şehir ilişkilerinin 10’uncu yıl dönümü çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Gaziantep” sergisi Ostrava’da törenle açıldı.

Ostrava Belediyesi fuaye alanında açılan sergi, Ostrava halkına Gazi şehrin el sanatlarını, tarihi mekanlarını, müzelerini, doğasını ve sanayisini anlatmayı hedefliyor. Sergide ayrıca ziyaretçilere materyaller ve dijital içeriklerle Gaziantep hakkında detaylar veriliyor.

“2012 yılında başlayan ilişkiler çok kısa sürede önemli mesafeler kat etti”

Reklam

Sergi açılışına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Ostrava’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Toplam 25 kardeş şehri olan Gaziantep, kardeş şehir ilişkilerini oldukça aktif bir şekilde yürütmektedir. Günümüze dek Ostrava ile birçok önemli projeye birlikte imza attık, yerel yönetim konularını kapsayan birçok faaliyeti birlikte gerçekleştirdik. 2012 yılında başlayan ilişkiler çok kısa sürede önemli mesafeler kat etmiştir. Bu süreci verimli bir şekilde yürüttüğümüzü görmek ve bugün burada Gaziantep olarak bulunuyor olmak bizleri gururlandırmaktadır. Bizler için oldukça önemli olan Ostrava ile mevcut ilişkilerimizi taçlandırmak üzere açılışını gerçekleştireceğimiz fotoğraf sergisini sizlerin beğenisine sunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu da ayrıca dile getirmek isterim” dedi.

Başkan Vekili Berk, fotoğraflardaki güzellikleri yerinde görmek ve yöresel lezzetleri tatmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına açılışa katılanlar ve Ostrava halkını Gaziantep’e davet etti.

Ziyaret çerçevesinde Gaziantep heyeti Ostrava’da temaslarda bulundu

Ostrava ziyareti çerçevesinde Başkan Vekili Mehmet Berk ve beraberindeki heyet, Ostrava Belediye Başkanı Tomas Macura’yla da bir araya geldi. Görüşmede, kardeş şehir ilişkilerinin daha da ileriye taşınması hususunda istişarelerde bulunuldu. Başkan Macura, Gaziantep ile olan ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, serginin her iki halkı birbirine daha da yakınlaştıracağını belirtti.

Görüşmenin ardından heyet, Ostrava Belediyesi Başkanvekillerinin katılımıyla şehir içi ulaşım şirketi, endüstriyel sanayi bölgesi ve afet kriz merkezinde de çeşitli teknik incelemelerde bulundu.

Spor alanında da iş birliği kararı alan iki taraf Ostravar Arena Buz Sahasında, Vitkovice ile Hradec Krlové takımları arasında gerçekleştirilen Buz Hockeyi maçını birlikte takip ettiler.

Maçın oyuncusu ödülünü sporcuya Başkan Vekili Mehmet Berk takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep ve Ostrava kardeş şehir olmalarının 10’uncu yılını kutluyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.


Warning: Undefined variable $nonce in /home/u982890001/domains/narkozhaber.com/public_html/wp-content/themes/kanews/class/Util/Kai.php on line 223
KAI ile Haber Hakkında Sohbet