GSMMMO’da başkan kim olacak?
GAZİANTEP SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SEÇİMLERİNİN BİRİNCİSİ DİNAMİK GRUP OLDU
En Çok Oyu Alan Grup: Dinamik Grup (478 Oy)
Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 25. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri, 14-15 Haziran 2025 tarihlerinde yoğun katılımla tamamlandı. Odaya kayıtlı 2.578 üyeden 1.682’si oy kullanarak yaklaşık %65 oranında katılım sağladı.
Seçime katılan beş grubun yönetim kurulu için aldığı oylar:
Dinamik Grup: 478 oy (%28,4)
Reform Grup: 402 oy (%23,9)
Gazikent Grup: 386 oy (%22,9)
Etkin Grup: 236 oy (%14)
Birleşim Grup: 180 oy (%10,7)
En çok oyu alarak seçimin birincisi olan Dinamik Grup, meslektaşlardan aldığı bu güçlü destekle büyük bir başarı elde etti.
Yönetim Kurulu Dağılımı:
Yürürlükteki nispi temsil sistemi, meslek odası seçimlerinde yönetim kurulu üyelerinin oy oranlarına göre dağıtılmasına dayanıyor. Bu sistem, seçimin birincisi olan grubun çoğunluğu sağlayamamasına neden olabiliyor. Seçim sonuçları, yürürlükteki nispi temsil sistemine göre 7 kişilik yönetim kuruluna şu şekilde yansıdı:
Dinamik Grup: 2 üye
Reform Grup: 2 üye
Gazikent Grup: 2 üye
Etkin Grup: 1 üye
Yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdikten sonra başkan ve görev dağılımı netleşecek.
Disiplin Kurulu (5 kişi): Dinamik (2), Reform (1), Gazikent (1), Etkin (1)
Denetim Kurulu (3 kişi): Dinamik (1), Reform (1), Gazikent (1) şeklinde oluştu.
Şimdi gözler GSMMMO’ya kimin başkan olacağı sorusuna çevrildi.
En çok oy alan Dinamik Grup Başkan Adayı Arzu Tazeoğlu Narkoz Haber’e yaptığı açıklamada: Sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, çoğunluğun iradesinin yönetim yapısında daha güçlü şekilde temsil edilmesinin mesleki demokrasi açısından önem taşıdığını belirterek, “Seçimin Birincisi Olarak Sorumluluğumuzun Farkındayız, Takipçisiyiz” dedi.
Dinamik Grup başkan adayı Arzu TAZEOĞLU:
“478 oyla açık farkla birinci çıkan grup olarak tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Katılımcıların neredeyse üçte birinin oyunu alarak seçimlerin birincisi olduk. Bu, bize duyulan güvenin göstergesidir. Bu güçlü destek, bize büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Ancak uygulanan seçim sistemi nedeniyle, kazanan grubun başkanlığı garanti edememesi; temsil, adalet ve güven duygularını sorgulatmaktadır. Oysa meslek örgütlerinde demokrasi sadece sandığa gitmekle değil, çıkan iradenin yönetime yansımasıyla anlam kazanır. Yönetim sürecini yakından ve dikkatle takip ediyoruz. Temennimiz, üyelerimizin iradesinin yönetim yapısına ve başkanlığa yansımasıdır. Bu süreçte de şeffaflıktan, katılımcılıktan ve meslek ilkelerinden ödün vermeyeceğiz.
Temsilde Adalet ve Nispi Temsil Sistemi Tartışmaya Açılmalıdır.
Seçim sonuçları, bir kez daha nispi temsil sisteminin meslek odalarında adil yönetim oluşumuna engel olup olmadığı yönündeki tartışmaları gündeme getirmiştir.
Seçimin birinci grubu olan Dinamik Grup, açık oy farkına rağmen yönetimde çoğunluğu sağlayamamakta, başkan belirleme süreci ise diğer grupların olası koalisyonuna bağlı hale geldi. Bu durum, “temsilde adalet” ilkesinin zedelendiği, demokrasinin aritmetiğe sıkıştığı bir tabloyu ortaya çıkarmaktadır.
Meslektaşlarımızın oylarıyla birinci çıkmamıza rağmen, sistem gereği başkanlık farklı hesaplara bağlı hale gelmektedir. Bu, sadece Dinamik Grup’un değil, seçim sandığında iradesini gösteren tüm üyelerin temsil hakkına bir müdahaledir. Demokratik sistemlerde, çoğunluğun iradesi yönetimde karşılık bulmalıdır.
Süreç Devam Ediyor
Yönetim kurulu ilk toplantısını henüz yapmamıştır. Başkanlık ve görev dağılımı, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir. Dinamik Grup, bu süreci saygı ve sorumluluk bilinciyle izlediğini, meslektaşlarının iradesini koruma konusunda kararlılığını sürdürecektir” dedi.
Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News
Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitede…