1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Melih Meriç; Ayakkabı Sektörü Zorda, Teşvik adaleti sağlanmalı

Melih Meriç; Ayakkabı Sektörü Zorda, Teşvik adaleti sağlanmalı

featured
Melih Meriç; Ayakkabı Sektörü Zorda, Teşvik adaleti sağlanmalı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Melih Meriç; Ayakkabı Sektörü Zorda, Teşvik adaleti sağlanmalı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Ayakkabı Sektörü İncelemesi: “Emek Yoğun Sanayiler Alarm Veriyor”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ayakkabı üretim firmalarını ziyaret ederek sektörün yaşadığı sorunları yerinde inceledi.

Ziyaretlerde üreticilerin taleplerini dinleyen Meriç, özellikle emek yoğun sektörlerde yaşanan krizin giderek derinleştiğine dikkat çekti. Firmaların Çin ile rekabet edemediğini ifade eden Meriç, işçilik maliyetleri, ağır vergi ve fon yükleri ile düşük döviz kuru politikasının sektörü çıkmaza sürüklediğini belirtti.

Meriç, Portekiz ve İspanya’nın Avrupa’nın en ucuz ayakkabısını üretebilmesinin sebebinin düşük hammadde vergileri olduğuna işaret ederek, “Türkiye’de üreticinin rekabet gücünü zayıflatan unsur maliyet değil; iktidarın yanlış vergi ve ekonomi tercihleri. Gaziantep gibi bir sanayi kentinde bile firmalar nefes alamıyorsa, sorun münferit değil; yapısal bir tercihin sonucudur.” dedi.

Teşvik adaleti sağlanmalı

Sektör temsilcilerinin, Şanlıurfa’da uygulanan teşviklerin Gaziantep OSB’de de geçerli olması talebini aktaran Meriç, Ayakkabı OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Meriç, “Bankalarda kaynak yok; üretici yüksek faiz altında krediye erişemiyor. Finansmanın bu kadar kilitlendiği bir ülkede ‘üretim ekonomisi’ söylemi bir slogandan ibaret kalır. Emek yoğun sektörlerde vergi ve fon yükleri hafifletilmeli, Gaziantep’in yıllardır beklediği Ayakkabı OSB artık kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep yeter ki desteklensin

Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Meriç, doğru teşvik mekanizmalarıyla kentin ayakkabı sektöründe bölgesel lider olabileceğini söyledi. Meriç, “Gaziantep’in emeği bu ülkenin geleceğidir. Üreticinin önünü açmadan, finansman kanallarını serbest bırakmadan, sanayiye maliyet yükleyen politikalardan vazgeçmeden rekabet mümkün değildir.” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

Gaziantep Haber, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitesi

Haber Merkezi – NARKOZ HABER

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Melih Meriç; Ayakkabı Sektörü Zorda, Teşvik adaleti sağlanmalı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.