ALKIŞLAR AVRUPA İKİNCİSİ HOKEY TAKIMLARIMIZA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALKIŞLAR AVRUPA İKİNCİSİ HOKEY TAKIMLARIMIZAHokey sahası olmayan Türkiye, Avrupa’da çok büyük başarılara imza attı. Erkek Milli takımımızın Yunanistan’a attığı Osmanlı tokadı şampiyonada ikinciliği getirdi. Türkiye 21 yaş altı erkekler ve bayanlar Hokey Milli takımları kazandıkları bu zaferle Başbakan Erdoğan’a seslenerek hokey sahası istediler.

Avrupa Şampiyonasına katılmak üzere Portekiz’in Lizbon kentine giden 21 Yaş Altı Erkekler Milli Takımı ve 21 yaş altı bayanlar milli takımımız Avrupa ikincisi olmayı başardı.Portekiz’de gerçekleştirilen Açık Alan Championship III. Müsabakalarında gösterdikleri üstün başarıyla adeta destan yazan millilerimiz Türkiye hokey tarihinde de ilk kez böyle önemli sonuçlar alarak isimlerini başarıyla şampiyonaya yazdırdı.

Avrupa ikinciliği için Yunanistan’la karşılaşan Hokey Erkek Milli takımımız Yunanistan Milli takımı karşısında üstünlüğü sağlayarak 4-2’lik bir skorla Avrupa ikinciliğini elde etti. Şampiyona’da toplam beş ülkeyle maç yapan erkek milli takımımız maçlardan 4’ünü farklı skorlarla kazanmış ancak Portekiz karşısında maçı kaybetmiş, diğer maçların tamamını almıştı. Şampiyona’da erkek milli takımımız Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Azerbeycan, Cebel-i Tarık, Portekiz ve Yunanistan’la maç yaptı.21 Yaş Altı Bayan Hokey Milli Takımımız da katıldığı Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikinciliğini elde ederek önemli bir başarıya imza attılar. Avrupa Şampiyonasında İrlanda Azerbaycan ve Portekiz Milli takımlarıyla maç yapan bayan milli takımımız finali İrlanda ile oynayarak Avrupa ikinciliğini elde etti.

ALKIŞLAR AVRUPA İKİNCİSİ HOKEY TAKIMLARIMIZAAlkışlar Gaziantepli Başkan Sadık Karakan’a

Portekiz’in Lizbon kentinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonasında milli takımlarımızı yalnız bırakmayan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Gaziantepli Sadık Karakan elde edilen sonuçları değerlendirerek “Türkiye hokey alanında uluslar arası oyuncu ülkelerden birisi haline gelmiştir. Türkiye’de bu sporun gelişmesi için önemli alt yapı çalışmalarımız sürmektedir. 21 yaş altı erkekler ve bayan milli takımlarımız Lizbon’da Türkiye’nin spor çıtasını yükselterek iki Avrupa ikinciliği ile bizleri mutlu etmişlerdir. Elde edilen sonuç küçümsenecek bir sonuç olmayıp hokey milli takımlarımızın bu yaş gurubundaki bu güne kadar elde edilen en iyi sonuçlardan birisidir. Maçları teknik heyetimizle yakından takip ettik. 14 Ağustos’ta Çek Cumhuriyetinde gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonası için eksiklerimizi tespit ettik. İnanıyorum ki burada aldığımız sonuç milli takımlarımızın bundan sonra alacağı başarıların ilk habercisidir. Maçlarda üstün başarı gösteren sporcularımıza, teknik adamlarımıza ve Türkiye’den bizleri arayarak sürekli yanımızda yer aldıklarını hissettiren vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hokey sporunun gelişmesi yönündeki çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Milli takım kaptanları Başbakan’dan saha desteği istiyor

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan bayan milli takım kaptanı Leyla Öztürk ve erkek milli takımı kaptanı Murat Demirci yaptıkları ortak açıklamada hedeflerinin şampiyonluk olduğunu, ancak Avrupa ikinciliğinin de iyi bir sonuç olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak “Bizler Türkiye Hokey Federasyonunun büyük destekleriyle bu günlere geldik. Üzülerek söylüyorum dünya hokey liglerinin korkulu rüyası haline gelen milli takımlarımızın Türkiye’de çalışabileceği, maç yapabileceği nizami standartlara uygun bir hokey sahası yoktur. Konuyla ilgili Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın sesimize kulak vermelerini ve Türkiye’ye standartlara uygun sahalar yapılması için gerekli talimatları vermelerini istiyoruz. Olimpik bir branş olan hokeyin Türkiye’de gelişebilmesi için teknik altyapı şart. Bizler Federasyonumuzun dar imkânlarıyla sağladığı desteklerle bu günlere gelebildik. Türkiye’yi Lizbon’da başarıyla temsil ettik. Bundan sonraki hedefimiz Çek Cumhuriyetinde yapılacak olan dünya şampiyonasında iyi sonuçlar elde etmektir. Şampiyona süresince bizleri yalnız bırakmayan Portekiz Türkiye Büyükelçiliğine ve Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Nizami bir hokey sahası bulunmayan Türkiye’nin elde ettiği sonuç Portekiz başta olmak üzere diğer ülke teknik adamlarını şaşkına çevirirken Avrupa Şampiyonu olan millilerimiz “Her şey inançla ilgili, inanıyoruz ki bu sonuçlardan sonra Türkiye’de birkaç nizami ölçülere uygun hokey sahası yapılacaktır” yorumunu yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ALKIŞLAR AVRUPA İKİNCİSİ HOKEY TAKIMLARIMIZA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin