SAVAŞ AY ŞİİRLERLE VEDA ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAVAŞ AY ŞİİRLERLE VEDA ETTİDuayen gazeteci Savaş Ay 1998 yılında yaptığı programın ardından doktor olan bir izleyicisinin uyarısı ile keşfettiği gırtlak kanserine yenik düştü.

Savaş Ay bugün saat 15.00 sıralarında 14 yıldır tedavi gördüğü gırtlak kanserine yenik düşerek hastanede hayatını kaybetti.

Ünlü Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay, 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti

Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında tümör oluşunca doktorlar acil ameliyat olması gerektiğini söylemişti. Savaş Ay, doktoruna ameliyat olup olmayacağını konusunda zamana ihtiyacı olduğunu iletti. Öğleden sonra kalbi duran sanatçı hastaneye kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen hayat mücadelesini kaybeden Ay hayata gözlerini yumdu.

İZLEYİCİSİ UYARDI

Doktor izleyicisi “Gırtlağınızı bir kontrol ettirin, kanser olabilirsiniz” demiş. Bu uyarının ardından hastaneye giden Savaş AY, testlerden sonra kanser olduğu gerçeğini öğrenmiş. Teşhisten sonra hemen tedavilere başlayarak sigarayı bırakmış. Radyoterapi tedavileri öncesinde kendi sesinden hazırladığı şiirleri dinleyen sanatçıyı, terapi sırasında ünlüler yalnız bırakmamış. Her terapide sıra ile bir ünlü kendisine refakat etmiş.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Şükran ve Turan Ay’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi’nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans’ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1’de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık’ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAVAŞ AY ŞİİRLERLE VEDA ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin