AB GENÇLİK KONFERANSLARI BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB GENÇLİK KONFERANSLARI BAŞLADITürk ve AB’li Gençler, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseri’de bölgesel gençlik konferanslarında bir araya gelerek ortak değerlerini, kültürel kimliklerini ve “Avrupalılık” fikrini tartışacaklar. Etkinlik 25-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ulusal Boğaziçi Gençlik Konferansı ile noktalanacak.


14-16 Kasım tarihlerinde Izmir’de, 18-20 Kasım’da Trabzon ve Şanlıurfa’da ve 20-22 Kasım’da Kayseri düzenlenecek dört bölgesel konferans vesilesiyle, Türk ve AB’li öğrenciler bir araya gelerek “Avrupa ile paylaştığımız ortak değerler ve kültür, tarih ve kimlik algıları” konuları üzerinde tartışacaklar. Etkinlikler, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın faaliyet gösterdiği 22 ilden (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul/Marmara Üniversitesi, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, ve Van) başvuruları ve motivasyonları dikkate alınarak seçilen üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

2012 Gençlik Konferansları Türkiye ve Avrupa Birliği’nden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bu konferansların dördüncüsü olacak.

Bölgesel konferanslarda öğrenciler bilgilendirme konferanslarına ve tartışma oturumlarına katılacaklar. İllerdeki konferanslar kapsamında gençler, Türkiye’nin ünlü rock müzik grupları Duman, Özlem Tekin ve Model’in Şanlıurfa, İzmir, Trabzon, Kayseri ve İstanbul’da vereceği konserleri izleme fırsatı da bulacaklar.

Konferansların son aşaması olan Ulusal Boğaziçi Gençlik Konferansı, 25-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.  Etkinliğe AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, Avrupa Gençlik Forumu ve BBC temsilcileri katılacaktır.   Ayrıca, AB ülkelerinden ve Türkiye’den gelen yazar, yönetmen, sanatçı ve akademisyenlerin öğrencilerle tartışacağı ve moderatörlüğünü Fatih Türkmenoğlu’nun yürüteceği “AB – Türkiye İlişkileri: Kimlik, Aidiyet ve Avrupalılık” konulu geniş katılımlı bir sohbet toplantısı da gerçekleştirilecektir.

Konferanslara katılan gençler, ünlü perküsyon ustası Okay Temiz ve perküsyon okulu Ritim Atölyesinden eğitim alarak, kültürel diyaloğun ve birlikte çalışarak üretmenin somut bir örneğini sergileyecekler.

AB Türkiye Delegasyonu desteği ve illerdeki yerel ortakların işbirliğiyle Türkiye’de 1996’dan beri kurulmaya başlanan AB Bilgi Merkezleri ağı, 22 ilde faaliyet gösteriyor.  Merkezler, yerel ve ulusal düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor.

Bilgi için: www.avrupainfo.trwww.abbilgi.info.tr

http://www.facebook.com/EUinTurkeyhttps://twitter.com/EUDelegationTur)

Proje hakkında bilgi için: Selda Paydak, Basın ve İletişim Yöneticisi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu,

[email protected]

Serra Bayram, AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi Koordinatörü,

[email protected]

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AB GENÇLİK KONFERANSLARI BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin